ODLUKA

O OBLICIMA I NAČINU OSTVARIVANJA SARADNJE ODELJENJA KOMUNALNE POLICIJE I GRADSKE UPRAVE ZA INSPEKCIJSKE POSLOVE

("Sl. glasnik grada Leskovca", br. 18/2009)

Član 1

Odeljenje komunalne policije i Gradska uprava za inspekcijske poslove dužni su da ostvaruju međusobnu saradnju u obavljanju poslova iz nadležnosti komunalne policije i Gradske uprave za inspekcijske poslove u skladu sa ovom Odlukom.

O ostvarivanju međusobne saradnje Odeljenja komunalne policije i Gradske uprave za inspekcijske poslove staraju se načelnik Odeljenja komunalne policije i načelnik Gradske uprave za inspekcijske poslove.

Član 2

Odeljenje komunalne policije obaveštava Gradsku upravu za inspekcijske poslove o pitanjima od značaja za obavljanje poslova te Uprave, a naročito o uočenim potrebama za obavljanjem inspekcijskog nadzora.

Gradska uprava za inspekcijske poslove obaveštava Odeljenje komunalne policije o pitanjima od značaja za obavljanje poslova komunalne policije.

Obaveštenja iz st. 1. i 2. ovog člana dostavljaju se neodložno i po pravilu pismenim putem, a u slučaju hitnosti mogu se dostavljati telefonom i neposrednim usmenim obraćanjem. Sva dostavljena obaveštenja se evidentiraju.

Član 3

Odeljenje komunalne policije i Gradska uprava za inspekcijske poslove razmenjuju informacije od značaja za obavljanje poslova iz svog delokruga.

Kada je to potrebno za izvršavanje poslova iz njihove nadležnosti, Odeljenje komunalne policije može zahtevati od Gradske uprave za inspekcijske poslove, odnosno Gradska uprava za inspekcijske poslove od Odeljenja komunalne policije, dostavljanje podataka iz evidencija koje vode u skladu sa Zakonom i propisima Grada. Na podatke o ličnosti sadržane u evidencijama iz stava 2. ove Odluke primenjuju se propisi o zaštiti podataka o ličnosti.

Član 4

Ako je Gradskoj upravi za inspekcijske poslove za obavljanje poslova iz njene nadležnosti potrebna neposredna pomoć Odeljenja komunalne policije, načelnik ove Uprave podneće obrazloženi zahtev za pružanje neposredne pomoći načelniku Odeljenja komunalne policije.

Zahtev iz stava 1. ove Odluke može se odnositi samo na poslove iz nadležnosti Odeljenja komunalne policije utvrđene Zakonom i Odlukom o gradskoj upravi grada Leskovca.

Član 5

Odeljenje komunalne policije i Gradska uprava za inspekcijske poslove mogu preduzimati zajedničke mere i aktivnosti od značaja za obavljanje poslova komunalne policije i ove Uprave.

Zajedničke mere i aktivnosti Odeljenja komunalne policije i Gradske uprave za inspekcijske poslove planiraju se unapred.

Prilikom preduzimanja zajedničkih mera i aktivnosti, komunalni policajac može, na opravdani usmeni zahtev službenog lica Gradske uprave za inspekcijske poslove i pod uslovima utvrđenim Zakonom, proveriti identitet lica, pregledati lice i predmete i privremeno oduzeti predmete.

Član 6

Načelnik Odeljenja komunalne policije odrediće komunalnog policajca, a načelnik Gradske uprave za inspekcijske poslove službeno lice, koje će se starati o efikasnom ostvarivanju međusobne saradnje Odeljenja komunalne policije i ove Uprave.

Član 7

U slučaju odbijanja ili otežanog odvijanja međusobne saradnje, načelnik Odeljenja komunalne policije obavestiće o tome načelnika Gradske uprave za inspekcijske poslove.

Član 8

Ova Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku grada Leskovca".