ODLUKA

O NAKNADAMA ZA RAD, DNEVNICAMA I OSTALIM TROŠKOVIMA U POSTUPKU VRAĆANJA ZEMLJIŠTA ODUZETOG PO OSNOVU ZAKONA O POLJOPRIVREDNOM ZEMLJIŠNOM FONDU I KONFISKACIJE ZBOG NEIZVRŠENIH OBAVEZA IZ OTKUPA

("Sl. list grada Smedereva", br. 18/2009 - prečišćen tekst)

Član 1

Ovom Odlukom reguliše se pravo na naknadu za rad, pravo na dnevnice i ostale troškove Komisije za vraćanje oduzetog zemljišta (u daljem tekstu: Komisija).

Član 2

Za neprekidan rad na poslovima vraćanja zemljišta Predsedniku Komisije i članu Komisije za geodeziju pripada naknada koja iznosi 20% od neto zarade koju su ostvarili na svojim poslovima i zadacima u prethodnom mesecu.

Pravo na naknadu nemaju lica na stalnom radu u Gradskoj upravi Smederevo (član Komisije za poljoprivredu, dva člana ispred Grada Smedereva i stručni saradnik Komisije).

Član 3

Za službeno putovanje u zemlji, van teritorije Grada Smedereva, predsedniku Komisije i članu Komisije za geodeziju pripada dnevnica u skladu sa Zakonom.

Član 4

Isplata u smislu člana 3. i 4. ove Odluke vršiće se po proteku meseca, na osnovu evidencije o radu koju vodi stručni saradnik Komisije.

Na osnovu evidencije predsednik Komisije overava nalog za isplatu.

Član 5

Ovlašćuje se gradonačelnik grada Smedereva da na predlog Komisije za vraćanje zemljišta, donese Zaključak o zaključivanju ugovora sa izvođačima radova za obavljanje određenih poslova, a naročito izvođenja geodetsko-tehničkih radova na terenu i drugih radova.

Ugovor o izvođenju radova iz prethodnog stava ovog člana potpisuje gradonačelnik grada Smedereva.

Član 6

Svi troškovi oko sprovođenja Zakona padaju na teret budžeta Grada Smedereva.