ODLUKA
O IZMENI I DOPUNI GENERALNOG PLANA NOVI PAZAR 2020

("Sl. list grada Novog Pazara", br. 13/2009)

Član 1

Ovom odlukom pristupa se izmeni i dopuni Generalnog plana Novi Pazar 2020 ("Sl. list opštine Novi Pazar", broj 6/2007) na potesu industrijske zone odnosno prostoru pogona "Viskozne predionice Vigonjka" Holding Kompanije Raška.

Član 2

Izmena i dopuna Generalnog plana Novi Pazar 2020 vrši se radi promene namene zemljišta definisanog za visoko i više obrazovanje na potesu industrijske zone pogona "Viskozne predionice Vigonjka" u mešovito poslovanje.

Član 3

Predmet izmene i dopune Generalnog plana Novi Pazar 2020 je građevinska parcela pogona "Viskozne predionice Vigonjka" Novi Pazar prema projektu preparcelacije broj: 350-193/09 od 04.11.2009. godine.

Granica prostora na kojem se vrši izmena ovog plana utvrdiće se precizno konceptom planskog dokumenta i planom.

Član 4

Izmena i dopuna Generalnog plana Novi Pazar 2020 sadržaće elemente propisane odredbama važećeg Zakona o planiranju i izgradnji koje se odnose na generalni urbanistički plan.

Član 5

Izrada izmena i dopuna Generalnog plana Novi Pazar 2020 poverava se Javnom preduzeću Zavodu za urbanizam, izgradnju i uređivanje grada Novog Pazara.

Član 6

Rok za izradu Koncepta planskog dokumenta i nacrta izmene i dopune Generalnog plana Novog Pazara 2020 je 30 dana računajući od dana stupanja na snagu ove odluke.

Član 7

Sredstva za izradu izmena i dopuna ovog Plana obezbeđuju se iz budžeta grada Novog Pazara.

Član 8

Izmena i dopuna Generalnog plana Novi Pazar 2020, biće izložen na javni uvid u zgradi Gradske uprave grada Novog Pazara, u terminu koji će se naknadno objaviti.

Član 9

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Novog Pazara".