ODLUKA

O USVAJANJU IZMENA I DOPUNA PROGRAMA POSTAVLJANJA MOTAŽNIH OBJEKATA I KIOSKA
sa Izmenama i dopunama Programa

("Sl. list Grada Loznice", br. 9/2009)

Član 1

Ovom Odlukom usvajaju se Izmene i dopune Programa postavljanja manjih montažnih objekata i kioska na javnim površinama na teritoriji grada Loznice.

Član 2

Nadležni organi za sprovođenje Izmena i dopuna Programa postavljanja manjih montažnih objekata i kioska na teritoriji grada Loznice su: Odeljenje za planiranje i izgradnju Gradske uprave grada Loznice, Odeljenje za inspekcijske poslove Gradske uprave grada Loznice, JP "Grad" Loznica i JP "Direkcija za upravljanje i razvoj Banje Koviljače".

Član 3

Ova Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Loznice".

* * *

IZMENE I DOPUNE PROGRAMA
POSTAVLJANJA MONTAŽNIH OBJEKATA I KIOSKA

Član 1

Pod montažnim objektom i kioskom podrazumeva se pokretni i drugi sličan objekat za prodaju prehrambenih i drugih proizvoda na malo, za vršenje ugostiteljskih i drugih zanatskih usluga i zadovoljenje drugih potreba građana.

Montažni objekat je objekat zatvorenog tipa maksimalne površine do 80 m2 koji se formira od gotovih elemenata.

Kiosk je tipski objekat za pružanje usluga čija površina ne može biti veća od 10 m2 i koji se postavlja kao gotov objekat tj. u finalnom obliku.

Član 2

Izmenama i dopunama Programa postavljanja montažnih objekata i kioska (u daljem tekstu: Program) utvrđuju se uslovi i lokacije za postavljanje ovih objekata za teritoriju naseljenih mesta Loznice, Lešnice i Banje Koviljače, prema grafičkom prikazu koji je sastavni deo Programa.

Za naseljeno mesto Loznica u grafičkom prilogu br. 1. (Lokacija Trg Vuka Karadžića u Loznici), prestaju da važe lokacije za objekte označene brojevima 1, 2, 3, 4, 5, 6, 8. i 9. Dodaje se nov grafički prilog br. 353-SL/09-V od 14.08.2009. godine.

Član 3

Za ostala naseljena mesta na teritoriji Grada Loznice definisanje lokacija za postavljanje montažnih objekata i kioska obavljaće (nakon što zainteresovane Mesne zajednice dostave podatke o javnom zemljištu) Odeljenje za planiranje i izgradnju u saradnji sa Mesnom zajednicom.

Član 4

Montažni objekti i kiosci obuhvaćeni ovim Programom mogu se postaviti i koristiti na način kako je to utvrđeno Odlukom o postavljanju montažnih objekata na javnim površinama na području Grada Loznice ("Sl. list Grada Loznice" br. 3/09).

Član 5

Montažni objekti i kiosci se postavljaju prema uslovima za uređenje prostora koje izdaje Odeljenje za planiranje i izgradnju, zaključenog ugovora o zakupu javne površine sa korisnikom javne površine i rešenja Odeljenja za planiranje i izgradnju.

Član 6

Opšti uslovi za postavljanje montažnih objekata i kioska su:

- da su montažno-demontažni;

- da se ne ometa prilaz i normalno korišćenje susednih objekata i da se ne ometa normalno i bezbedno kretanje pešaka;

- da se ne smanjuje vidljivost na raskrsnicama i uglovima ulica i ne ugrožava bezbednost saobraćaja;

- da se ne narušava izgled, ambijetalne i druge vrednosti naselja i da se ne ugrožava zaštićeni kulturni objekat;

- da se ispune minimalni sanitarno-higijenski uslovi, uslovi zaštite životne sredine i drugi uslovi u zavisnosti od namene objekta.

Član 7

Izmeštanje ili uklanjanje montažnih objekata i kioska vršiće se u sledećim slučajevima:

1. Ako njihovo postavljanje nije u skladu sa Odlukom o postavljanju montažnih objekata na javnim površinama na području Grada Loznice ("Sl. list Grada Loznice" br. 3/09) i Programom postavljanja montažnih objekata i kioska.

2. Kada se prostor privodi nameni po Urbanističkom planu a montažni objekat predstavlja smetnju za realizaciju.

3. Kada montažni objekat svojom lokacijom, gabaritom, izgledom i sadržajem narušava ambijent i nepovoljno utiče na njegove vizuelne i estetske vrednosti.

4. U slučaju promene režima saobraćaja kada su u suprotnosti njihove lokacije sa saobraćajnim propisima.

5. Kada je teritorija na kojoj se nalazi manji montažni objekat u neskladu sa definisanim uslovima zaštite.