REŠENJE

O UTVRĐIVANJU REŽIMA SAOBRAĆAJA U ZONI ZABRANE SAOBRAĆAJA ZA TERETNA VOZILA NA TERITORIJI GRADA NOVOG SADA

("Sl. list Grada Novog Sada", br. 55/2009 i 56/2010 - ispr.)

1. Ovim rešenjem utvrđuje se zona zabrane saobraćaja za teretna vozila na teritoriji Grada Novog Sada i to: u Novom Sadu, Petrovaradinu i Sremskoj Kamenici, u skladu sa postojećom saobraćajnom signalizacijom (u daljem tekstu: zona zabrane).

U Novom Sadu zona zabrane je omeđena sledećim ulicama: Partizanskom, Temerinskom, Venizelosovom, Marka Miljanova, Beogradskim kejom, Kejom žrtava racije, Bulevarom cara Lazara, ulicama Cara Dušana, Hajduk Veljkovom, Rumenačkom, Kornelija Stankovića, Industrijskom i Varadinskim mostom.

U Petrovaradinu zona zabrane je omeđena sledećim ulicama: Reljkovićevom, Kejom skojevaca, Trgom vladike Nikolaja, Kameničkim putem, ulicama Dunavske divizije i Preradovićevom (od Dunavske divizije do Reljkovićeve).

U Sremskoj Kamenici zona zabrane je definisana zabranom na ulaznim pravcima sa Kameničkog puta, sa petlje na Mišeluku i sa državnog puta II reda broj 107 (obilaznica oko Sremske Kamenice).

2. Izuzetno, Gradska uprava za saobraćaj i puteve, može da odobri prolaz i zaustavljanje teretnih vozila, bez priključnih vozila, unutar zone zabrane iz tačke 1. ovog rešenja, i to vozilima:

- javnih komunalnih i drugih javnih preduzeća čiji je osnivač Grad Novi Sad i javnih preduzeća čiji je osnivač Republika Srbija, zbog vršenja intervencija, u vremenu od 00,00 do 24,00 časa,

- kojima se vrši snabdevanje pravnih lica i preduzetnika u vremenu od 20,00 časova do 10,00 časova narednog dana, i to sopstvenim vozilom ili na osnovu ugovora o snabdevanju,

- za potrebe izvođenja radova na rušenju, izgradnji, adaptaciji i održavanju objekata u vremenu od 8,00 do 18,00 časova i

- za potrebe selidbe, održavanja manifestacija i drugih opravdanih razloga, u vremenu od 00,00 do 24,00 časova.

3. Odobrenje iz tačke 2. ovog rešenja, izdaje Gradska uprava za saobraćaj i puteve.

4. Izdavanjem ovog rešenja prestaje da važi rešenje Gradske uprave za saobraćaj i puteve, broj IV-34-1504/2006 od 26. juna 2006. godine.

5. Ovo rešenje stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu Grada Novog Sada".