REŠENJE
O OBRAZOVANJU SAVETA ZA KOORDINACIJU POSLOVA BEZBEDNOSTI SAOBRAĆAJA NA PUTEVIMA NA TERITORIJI GRADA NOVOG SADA

("Sl. list Grada Novog Sada", br. 3/2010)

I. Obrazuje se Savet za koordinaciju poslova bezbednosti saobraćaja na putevima na teritoriji Grada Novog Sada (u daljem tekstu: Savet) kao radno telo Gradskog veća Grada Novog Sada.

II. Zadatak Saveta je da:

- ostvaruje saradnju sa organima i organizacijama iz oblasti bezbednosti saobraćaja i usklađuje poslove u funkciji unapređenja bezbednosti saobraćaja na putevima na teritoriji Grada Novog Sada,

- inicira i prati preventivne i druge aktivnosti u oblasti bezbednosti saobraćaja na putevima na teritoriji Grada Novog Sada,

- učestvuje u izradi strategije i godišnjeg plana bezbednosti saobraćaja na putevima na teritoriji Grada Novog Sada,

- izveštava Gradsko veće Grada Novog Sada o stanju bezbednosti saobraćaja na putevima na teritoriji Grada Novog Sada,

- pokreće inicijative za unapređenje saobraćajnog vaspitanja i obrazovanja, preventivno - promotivne aktivnosti, tehničko opremanje jedinica saobraćajne policije koje kontrolišu i regulišu saobraćaj na putevima na teritoriji Grada Novog Sada, usmerava i prati realizaciju utvrđenih programa i informiše javnost i Gradsko veće Grada Novog Sada o aktivnostima Saveta, i

- predlaže Gradskom veću Grada Novog Sada program korišćenja sredstava za finansiranje unapređenja bezbednosti saobraćaja na putevima na teritoriji Grada Novog Sada.

III. Savet ima predsednika, zamenika predsednika i pet članova.

IV. Savet ima sekretara koji obavlja tehničke poslove za potrebe Saveta, i naredbodavac je za isplatu sredstava koja se vode na računu Gradske uprave za saobraćaj i puteve.

Sekretar ima zamenika koji ga zamenjuje u slučaju njegove odsutnosti ili sprečenosti da obavlja svoju dužnost.

Zamenik sekretara Saveta, pored poslova iz stava 2. ove tačke, obavlja i finansijsko-računovodstvene poslove za potrebe Saveta.

V. Za rad u Savetu, predsedniku, zameniku predsednika, članovima, sekretaru i zameniku sekretara pripada naknada ako nisu članovi Gradskog veća Grada Novog Sada ili zaposleni u gradskoj upravi, i to: predsedniku i zameniku predsednika u visini od 10%, a članovima, sekretaru i zameniku sekretara u visini od 5% od prosečne mesečne zarade po zaposlenom u privredi Republike Srbije, prema poslednjem objavljenom podatku republičkog organa nadležnog za poslove statistike.

Sredstva za naknadu za rad u Savetu obezbediće se u budžetu Grada Novog Sada u okviru razdela Gradska uprava za saobraćaj i puteve, iz namenskih sredstava ostvarenih naplatom novčanih kazni za prekršaje predviđenih propisima o bezbednosti saobraćaja.

VI. Administrativne i stručne poslove za potrebe Saveta obavljaće Gradska uprava za saobraćaj i puteve.

VII. Ovo rešenje objaviti u "Službenom listu Grada Novog Sada".