PROGRAM
DOTACIJA NEVLADINIM ORGANIZACIJAMA U OBLASTI ZDRAVSTVENE ZAŠTITE ZA 2010. GODINU NA TERITORIJI GRADA KRAGUJEVCA

("Sl. list grada Kragujevca", br. 1/2010)

I Ovim Programom vrši se raspored sredstava dotacija nevladinim organizacijama predviđenih Odlukom o budžetu grada Kragujevca za 2010. godinu, na razdelu 12 - Gradska uprava za zdravstvo, socijalnu politiku i društvenu brigu o deci, funkcija 760 - zdravstvo neklasifikovano na drugom mestu, pozicija 214, ekonomska klasifikacija 481- dotacije nevladinim organizacijama u iznosu od 1.700.000,00 dinara.

II Sredstva iz stava I Programa namenjena su za:

- preuzete, a nerealizovane obaveze iz 2009. godine u iznosu od 200.000,00 dinara;

- programe rada udruženja obolelih lica u iznosu od 500.000,00 dinara;

- projekte udruženja u oblasti zdravstvene zaštite u iznosu od 600.000,00 dinara;

- neraspoređena sredstva u iznosu od 400.000,00 dinara.

III Gradsko veće donosi Odluku kojom odobrava dotacije za programe rada/projekte udruženja i opredeljuje visinu sredstava za njihovu realizaciju na osnovu predloga Komisije za davanje predloga za dodelu dotacija udruženjima u oblasti socijalne i zdravstvene zaštite.

IV Sredstva iz stava II alineja 4. Programa koristiće se za realizaciju pojedinačnih programskih i projektnih aktivnosti u oblasti promocije i unapređenja zdravlja, sprečavanja, suzbijanja i ranog otkrivanja bolesti, prevencije bolesti, razvoja zdravih stilova života usmerenih na porodicu i zajednicu, podizanja nivoa svesti građana o važnosti zdravog načina života i slično.

V Sredstva iz stava II alineja 2. Programa prenosiće se udruženjima, na osnovu rešenja Gradonačelnika grada Kragujevca.

Sredstva iz stava II alineja 3. Programa prenosiće se udruženjima na osnovu Ugovora koji se zaključuju između Grada i udruženja čiji je projekat odobren.

Sredstva iz stava II alineja 4. Programa prenosiće se udruženjima na osnovu rešenja Gradonačelnika grada Kragujevca u skladu sa odlukom Gradskog veća.

Prenos sredstava iz stava II Programa, vršiće se srazmerno ostvarenim primanjima budžeta Grada.

VI Za realizaciju Programa dotacija nevladinim organizacijama u oblasti zdravstvene zaštite za 2010. godinu na teritoriji grada Kragujevca odgovorna je Gradska uprava za zdravstvo, socijalnu politiku i društvenu brigu o deci, koja šestomesečno dostavlja izveštaj Gradskom veću o izvršenju Programa.

VII Ovaj Program objaviti u "Službenom listu grada Kragujevca".