ODLUKA
O IZRADI PLANA GENERALNE REGULACIJE "ŠABAC", ZA PODRUČJE KO ŠABAC I DELOVE KO M. PRIČINOVIĆ I KO DRENOVAC U OBUHVATU GRANICE GENERALNOG PLANA ZA ŠABAC I PRIGRADSKA NASELJA: MAJUR, JEVREMOVAC, P. PRIČINOVIĆ, JELENČU I MIŠAR

("Sl. list grada Šapca i opština: Bogatić, Vladimirci i Koceljeva", br. 28/2009)

Član 1

Donošenjem ove odluke pristupa se izradi Plana generalne regulacije "Šabac" (u daljem tekstu: PGR) za područje KO Šabac i delove KO M: Pričinović i KO Drenovac koji su u obuhvatu Generalnog plana za Šabac i prigradska naselja: Majur, Jevremovac, P. Pričinović, Jelenču i Mišar ("Sl. list opštine Šabac", br. 10/08).

Član 2

Cilj izrade PGR je utvrđivanje uslova za uređenje prostora katastarske opštine Šabac i delova KO M. Pričinović i Drenovac koji su obuhvaćeni granicom Generalnog plana i koji čine građevinsko područje gradskog naselja, u skladu sa odredbama Zakona o planiranju i izgradnji (u daljem tekstu: Zakon).

Član 3

Granica urbanističkog plana obuhvata površinu cele KO Šabac i delove KO M. Pričinović i KO Drenovac koji su obuhvaćeni granicom Generalnog plana.

Član 4

Sadržaj plana će biti u skladu sa članom 26. Zakona o planiranju i izgradnji ("Službeni glasnik RS", broj 72/09 i 81/09).

Član 5

Rok za izradu PGR iz člana 1. ove Odluke iznosi dve godine od dana stupanja na snagu Zakona.

Član 6

Sredstva za izradu PGR-a obezbeđuje investitor: Grad Šabac.

Član 7

Sastavni deo ove Odluke je i Odluka da se ne izrađuje strateška procena uticaja plana na životnu sredinu.

Član 8

Javni uvid će se održati u prostorijama obrađivača plana, JUP "Plan" iz Šapca, u skladu sa članom 50. Zakona.

Član 9

Izgradnja u granicama PGR-a do donošenja plana, vršiće se u skladu sa Generalnim planom ("Sl. list opštine Šabac", br. 10/08) i važećim urbanističkim planovima koji su, u skladu sa prethodnim zakonom, doneti za područja unutar granica plana.

Član 10

Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Šapca".

Napomene

Odluka da se ne izrađuje strateška procena uticaja plana na životnu sredinu, koja je sastavni deo ove odluke, objavljena je u "Sl. listu grada Šapca i opština: Bogatić, Vladimirci i Koceljeva", br. 28/2009, str. 36.