ODLUKA
O ODREĐIVANJU VISINE NAKNADE ZA PRIKLJUČAK NA SISTEM DALJINSKOG GREJANJA U GRADU KRAGUJEVCU

("Sl. list grada Kragujevca", br. 2/2010)

Član 1

Odlukom o određivanju visine naknade za priključak na sistem daljinskog grejanja u gradu Kragujevcu (u daljem tekstu: Odluka) propisuje se način obračuna naknade za priključak na sistem daljinskog grejanja, način plaćanja naknade i drugi uslovi u skladu sa Odlukom o snabdevanju grada Kragujevca toplotnom energijom.

Član 2

Vlasnik ili investitor objekta čiji se objekat priključuje na sistem daljinskog grejanja, dužan je da plati jednokratni novčani iznos naknade za priključak, radi obezbeđenja uslova za priključenje, obračunate u skladu sa odredbama ove Odluke.

Vlasnik ili investitor objekta u čijem se objektu povećava odobrena instalisana snaga dužan je da plati naknadu za priključak u visini razlike odobrene instalisane snage u odnosu na prethodno odobrenu instalisanu snagu, obračunate u skladu sa odredbama ove Odluke.

Član 3

Naknada za priključak na sistem daljinskog grejanja obračunava se po sledećoj formuli:

1. za novog vlasnika ili investitora objekta:

Ni = Cp x Pi

Ni - naknada za priključak

Cp - jedinična cena instalisane snage

Pi - odobrena instalisana snaga

2. za vlasnika ili investitora objekta u kome se povećava instalisana snaga:

Nid = Cp x (Pid - Pi)

Nid - naknada za povećanje instalisane snage

Cp - jedinična cena instalisane snage

Pid - odobrena instalisana snaga po zahtevu za povećanje

Pi - prethodno odobrena instalisana snaga pre odobrenog povećanja instalisane snage

Pravo na povećanje instalisane snage imaju oni tarifni kupci koji su imali taj status u kontinuitetu.

3. Jedinična cena instalisane snage za priključak iznosi 2.000,00 dinara po kW bez PDV-a, na predlog energetskog subjekta.

Član 4

Naknada za priključak se plaća u jednokratnom iznosu pri izdavanju odobrenja za priključenje u korist energetskog subjekta i namenjena je za finansiranje izgradnje sistema daljinskog grejanja.

Plaćanje naknade je uslov za dobijanje odobrenja za priključenje vlasnika ili investitora na sistem daljinskog grejanja.

Član 5

U naknadu za priključak nisu uključeni investicioni troškovi izgradnje priključka - samog priključnog toplovoda i toplotne podstanice, koje u celosti finansira vlasnik ili investitor objekta koji se priključuje na sistem daljinskog grejanja.

Član 6

Energetski subjekt je dužan da prihod iz člana 5. ove Odluke u svojim poslovnim knjigama evidentira posebno na odgovarajućim kontima.

Član 7

Ova Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Kragujevca".