ODLUKA
O IZRADI GENERALNOG URBANISTIČKOG PLANA "ŠABAC 2020" (USKLAĐIVANJE GENERALNOG PLANA ZA ŠABAC I PRIGRADSKA NASELJA: MAJUR, JEVREMOVAC, P. PRIČINOVIĆ, JELENČU I MIŠAR SA ZAKONOM O PLANIRANJU I IZGRADNJI)

("Sl. list grada Šapca i opština: Bogatić, Vladimirci i Koceljeva", br. 28/2009)

Član 1

Pristupa se izradi Generalnog urbanističkog plana "Šabac 2020", u daljem tekstu GUP, koji predstavlja usklađivanje Generalnog plana za Šabac i prigradska naselja: Majur, P. Pričinović, Jevremovac, Jelenču i Mišar ("Sl. list opštine Šabac", 10/08), u daljem tekstu GP, sa odredbama Zakona o planiranju i izgradnji ("Sl. glasnik RS", broj 72/09 i 81/09), u daljem tekstu Zakon.

Član 2

Cilj izrade GUP-a je preispitivanje i usklađivanje svih elemenata GP-a sa odredbama Zakona, i to članovima 23, 24 i 216.

Član 3

Za nosioca posla izrade GUP-a određuje se JUP "Plan" Šabac.

Član 4

Granica obuhvata GUP-a je identična granici obuhvata GP-a, kao i definisana dominantna namena površina i pravci primarne infrastrukture.

Član 5

Sadržaj i procedura donošenja plana će biti u skladu sa odredbama Zakona. Javni uvid u trajanju od 30 dana će se održati u prostorijama obrađivača plana, JUP "Plan", Šabac, u skladu sa članom 50. Zakona.

Član 6

Rok za izradu GUP-a je dve godine od dana stupanja na snagu Zakona.

Član 7

Sredstva za izradu GUP-a obezbeđuje investitor: grad Šabac.

Član 8

Za potrebe izrade GUP-a neće se pristupiti izradi Strateške procene uticaja plana na životnu sredinu nego važi Izveštaj o strateškoj proceni uticaja GP-a na životnu sredinu, obzirom da nema promene namene površina zemljišta.

Za potrebe izrade GUP-a ne moraju se pribavljati novi podaci, uslovi i mišljenja nadležnih institucija koje su u postupku izrade GP-a dale ove podatke.

Član 9

Stupanjem na snagu GUP-a, odnosno po stupanju na snagu Planova generalne regulacije, prestaju da važe odredbe Generalnog plana, planovi detaljne regulacije, preispitani regulacioni planovi i preispitani detaljni urbanistički planovi, doneti u skladu sa ranije važećim zakonom o planiranju, koji su u suprotnosti sa planovima generalne regulacije.

Član 10

Do donošenja GUP-a, odnosno Planova generalne regulacije, primenjivaće se odredbe Generalnog plana za Šabac i prigradska naselja: Majur, P. Pričinović, Jevremovac, Jelenču i Mišar ("Sl. list opštine Šabac", 10/08) i svi važeći urbanistički planovi.

Član 11

Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Šapca".