PRAVILNIK

O TERMINSKOM PLANU RADA CENTRALNOG REGISTRA, DEPOA I KLIRINGA HARTIJA OD VREDNOSTI

- prečišćen tekst zaključno sa izmenom od 30. januara 2009. godine -

 

I OSNOVNE ODREDBE

1. Pravilnik o terminskom planu rada Centralnog registra, depoa i kliringa hartija od vrednosti (u daljem tekstu: Terminski plan rada) je javni dokument kojim se utvrđuje dužina ciklusa saldiranja za hartije od vrednosti i vremenski okvir u kojem su članovi Centralnog registra, depoa i kliringa hartija od vrednosti (u daljem tekstu: Centralni registar) dužni da preduzmu određene radnje u skladu sa Pravilima poslovanja i drugim opštim aktima Centralnog registra.

2. Centralni registar vrši kliring i saldiranje obaveza i potraživanja u hartijama od vrednosti i novcu nastalih na osnovu zaključenih transakcija sa hartijama od vrednosti po principu rolling settelement-a, tj. "kotrljajućeg" ciklusa saldiranja koji se utvrđuje u odnosu na dan kada je transakcija sa hartijama od vrednosti zaključena (T+0).

Prvi radni dan nakon dana kada je transakcija zaključena označava se sa T+1, drugi sa T+2, treći sa T+3.

3. Centralni registar sa svim svojim članovima vrši elektronsku komunikaciju putem poruka SWIFT formata (MTxxx poruke).

II TERMINSKI PLAN RADA ZA TRANSAKCIJE ZAKLJUČENE NA BERZI

4. Za transakcije zaključene na berzi, Centralni registar vrši kliring i saldiranje hartija od vrednosti i novca u vremenskom periodu od T+0 do T+3, u skladu sa zahtevom člana Centralnog registra.

Berza je u obavezi da fajlove sa zaključenim transakcijama sa hartijama od vrednosti, dostavi odmah nakon završetka trgovanja, a najkasnije do 14.00 časova.

Na osnovu primljenih zaključnica sa berze, Centralni registar prosleđuje elektronske poruke MT295 učesnicima u transakciji posle 14.00 časova.

Kliring i saldiranje na dan T+0

Ako se kliring i saldiranje vrši na dan T+0, sprovodi se na osnovu sledećeg terminskog plana:

T+0

Član Centralnog registra, jedan od učesnika u transakciji, dostavlja Centralnom registru pismeni zahtev za saldiranje zaključnice na T+0. Pismeni zahtev se dostavlja Centralnom registru putem faksa na T+0 do 14 časova. U skladu sa podnetim zahtevom, Centralni registar za zaključnice koje su dostavljene sa berze do 14.30 časova unosi datum saldiranja T+0, o čemu se učesnici u transakciji, depozitari hartija od vrednosti i novca kupca i prodavca, obaveštavaju putem poruka MT295.

Novac mora da bude uplaćen od strane depozitara novca kupca na odgovarajući račun do 15 časova.

Ukoliko je pismeni zahtev za saldiranje zaključnica na T+0 dostavljen nakon prosleđenih elektronskih poruka MT295, nije dozvoljeno saldiranje zaključnica na T+0.

U slučaju iniciranja saldiranja na T+0, ostali depozitari novca ili hartija od vrednosti u predmetnoj transakciji moraju se saglasiti sa poslatim porukama MT295.

U slučaju odbijanja poruke MT295 i neprihvatanja obaveze od strane članova Centralnog registra - učesnika u transakciji, inicijator saldiranja na T+0 preuzima obavezu saldiranja na T+3 predmetne transakcije. Centralni registar formira i šalje poruke MT292 (opoziv poruke) i poruku MT295 sa datumom saldiranja na T+3.

U slučaju da zaključnice sa berze ne budu dostavljene u predviđenom roku ili da novac ne bude uplaćen do 15 časova, član Centralnog registra, inicijator saldiranja na T+0 može da dostavi novi pismeni zahtev do 15.30 časova za saldiranja na T+1 ili T+2. U suprotnom Centralni registar predmetnu zaključnicu saldira na T+3.

Centralni registar vrši kliring i saldiranje hartija od vrednosti i novca na dan T+0 po dobijanju saglasnosti na poslate poruke MT295 članova Centralnog registra - učesnika u transakcijama.

Kliring i saldiranje na dan T+1

Ako se kliring i saldiranje vrši na dan T+1, sprovodi se na osnovu sledećeg terminskog plana:

T+0

Član Centralnog registra, jedan od učesnika u transakciji, dostavlja Centralnom registru pismeni zahtev za saldiranje zaključnica na T+1. Pismeni zahtev se dostavlja Centralnom registru putem faksa na T+0 do 14 časova. U skladu sa podnetim zahtevom, Centralni registar za zaključnice koje su dostavljene od strane berze, unosi datum saldiranja T+1 o čemu se učesnici u transakciji obaveštavaju putem poruka MT295.

T+1

Depozitar novca kupca uplaćuje novac za ove zaključnice na T+1 u skladu sa procedurama propisanim ovim Terminskim planom.

U slučaju iniciranja saldiranja na T+1, ostali depozitari novca ili hartija od vrednosti u predmetnoj transakciji moraju se saglasiti sa poslatim porukama MT295.

U slučaju odbijanja poruke MT295 i neprihvatanja obaveze od strane članova Centralnog registra - učesnika u transakciji, inicijator saldiranja na T+1 preuzima obavezu saldiranja na T+3 predmetne transakcije. Centralni registar formira i šalje poruke MT292 (opoziv poruke) i poruku MT295 sa datumom saldiranja na T+3.

Centralni registar vrši kliring i saldiranje hartija od vrednosti i novca na dan T+1 u skladu sa procedurama propisanim ovim Terminskim planom.

Kliring i saldiranje na dan T+2

Ako se kliring i saldiranje vrši na dan T+2, sprovodi se na osnovu sledećeg terminskog plana:

T+0

Član Centralnog registra, jedan od učesnika u transakciji, dostavlja Centralnom registru pismeni zahtev za saldiranje zaključnice na T+2. Pismeni zahtev se dostavlja Centralnom registru putem faksa na T+0 do 14 časova. U skladu sa podnetim zahtevom, Centralni registar za zaključnice koje su dostavljene od strane berze, unosi datum saldiranja T+2 o čemu se učesnici u transakciji obaveštavaju putem poruka MT295.

T+1

U slučaju iniciranja saldiranja na T+2, ostali depozitari novca ili hartija od vrednosti u predmetnoj transakciji potrebno je da se saglase sa poslatim porukama MT295.

U slučaju odbijanja poruke MT295 i neprihvatanja obaveze od strane članova Centralnog registra - učesnika u transakciji, inicijator saldiranja na T+2 preuzima obavezu saldiranja na T+3 predmetne transakcije. Centralni registar formira i šalje poruke MT292 (opoziv poruke) i poruku MT295 sa datumom saldiranja na T+3.

T+2

Depozitar novca kupca uplaćuje novac za ove zaključnice na T+2, nakon čega Centralni registar vrši kliring i saldiranje u skladu sa procedurama propisanim ovim Terminskim planom.

Kliring i saldiranje na dan T+3

Ako se kliring i saldiranje vrši na T+3, sprovodi se na osnovu sledećeg terminskog plana:

T+0

Centralni registar formira i šalje poruke MT295 sa podacima o transakcijama zaključenim na berzi, članovima Centralnog registra koji su depozitari hartija od vrednosti i novca, kupca i prodavca, odmah po dobijanju zaključnica sa berze. Član Centralnog registra može na T+0 da se saglasi ili odbije poruke MT295 za saldiranje transakcije tako što formira i šalje poruke MT296 i MT202 sa statusom prihvatanja ili odbijanja.

T+1

Član Centralnog registra je dužan da se saglasi ili odbije poruke MT295 za saldiranje transakcije tako što formira i šalje poruke MT296 i MT202 sa statusom prihvatanja ili odbijanja, najkasnije do 16.00 časova na T+1.

Ako član ne pošalje elektronsku poruku (MT296 ili MT202) kao odgovor na poruku MT295 do 16.00 časova, Centralni registar će smatrati da je član saglasan i kreiraće odgovarajuće poruke umesto člana sa statusom DUPL. Kreiranje poruka sa statusom DUPL se naplaćuje u skladu sa Pravilnikom o tarifi Centralnog registra.

Nakon prijema poruka MT296 i MT202 (uključujući i kreiranje poruka sa statusom DUPL), Centralni registar vrši kliring obaveza i potraživanja u hartijama od vrednosti i novcu.

T+2

Centralni registar vrši proveru stanja deviznih novčanih računa u 15.00 časova za transakcije sa deviznim hartijama od vrednosti zaključenim na berzi.

Centralni registar vrši proveru stanja na računima hartija od vrednosti u 15.00 časova za sve transakcije zaključene na berzi.

T+3

Centralni registar vrši proveru stanja na novčanim računima i stanja na računima hartija od vrednosti u 9.00 časova.

Ukoliko na računu hartija od vrednosti prodavca ne postoji potrebna količina hartija od vrednosti, Centralni registar aktivira sredstva garantnog fonda i počinje proceduru prisilne kupovine tih hartija u 9.30 časova. Procedura sprovođenja prisilne kupovine hartija od vrednosti je definisana Pravilima poslovanja Centralnog registra.

Odredbe koje se odnose na prisilnu kupovinu primenjuju se i na prisilnu prodaju hartija od vrednosti u slučaju predviđenim Pravilima poslovanja Centralnog registra.

Centralni registar vrši proveru stanja novčanih računa u 11.00 časova i, u slučaju da na njima nema dovoljno novčanih sredstava, aktivira sredstva garantnog fonda.

Ukoliko na računima hartija od vrednosti i novca ima dovoljno sredstava za izmirenje obaveza vrši se saldiranje transakcija zaključenih na berzi.

5. Za transakcije zaključene na berzi sa dinarskim dužničkim hartijama od vrednosti saldiranje se vrši do T+1.

Na pismeni zahtev člana saldiranje navedenih zaključnica može da se sprovede na T+0 u skladu sa procedurom definisanom tačkom 4. ovog Pravilnika.

Za saldiranje na T+1 sve procedure od T+0 do T+2 propisane tačkom 4. ovog Pravilnika se vrše na T+0, a procedure na T+3 vrše se na T+1.

Izuzetno od stava 1. ove tačke, kada berza dostavi zaključnice sa dinarskim dužničkim hartijama od vrednosti do 11.00 časova, članovi su dužni da odgovore na poruke MT295 do 12.00 časova na T+0, a ako to ne učine, Centralni registar će formirati odgovarajuće poruke sa statusom DUPL.

Članovi Centralnog registra koji nisu u mogućnosti da potvrde poruke MT295 u skladu sa ovim pravilnikom, zbog tehničkih problema, u obavezi su da o tome pismeno obaveste Centralni registar, kako bi Centralni registar u ime člana potvrdio poruke. Na taj način se ne tarifiraju poruke sa statusom DUPL.

U slučaju iz stava 4. ove tačke, članovi su dužni da potrebne novčane iznose uplate do 12.30 časova, a saldiranje će se izvršiti odmah po prijemu novčanih uplata članova Centralnog registra.

U izuzetnim slučajevima, na opravdani zahtev člana Centralnog registra utvrđeni vremenski termini za transakcije zaključene na organizovanom tržištu mogu biti promenjeni kako bi se kliring i saldiranje transakcija po osnovu trgovanja hartijama od vrednosti uspešno završilo.

III TERMINSKI PLAN RADA ZA TRANSAKCIJE ZAKLJUČENE VAN ORGANIZOVANOG TRŽIŠTA

6. Prenos hartija od vrednosti bez plaćanja se vrši u realnom vremenu svakog radnog dana od 8.00 do 19.00 časova.

7. Saldiranje hartija od vrednosti i novca na osnovu kupoprodajnih transakcija sa obveznicama devizne štednje RS i obveznicama za privredni razvoj RS, zaključenih van berze vrši se svakog radnog dana u realnom vremenu, a najkasnije do 14.00 časova u realnom vremenu, odnosno odmah nakon što članovi Centralnog registra koji su depozitari računa hartija od vrednosti i novčanih računa potvrde poruke MT295 prosleđene od strane Centralnog registra, slanjem poruka MT296 i MT202 i obezbede novčana sredstva za zaključene transakcije.

Izuzetno od stava 1. ove tačke, saldiranje hartija od vrednosti i novca se vrši na početku radnog dana koji je član Centralnog registra uneo u nalogu kao dan saldiranja, ukoliko taj dan nije dan kada je zaključena transakcija.

Ukoliko članovi Centralnog registra iz stava 1. ove tačke nisu poslali poruke MT296 i MT202 do 13.00 časova na dan koji je naznačen kao dan saldiranja, Centralni registar će formirati poruke sa statusom DUPL i izvršiti saldiranje ako na računima postoji dovoljna količina hartija od vrednosti i novca. Ukoliko na računima ne postoji dovoljna količina hartija od vrednosti ili novca, Centralni registar će stornirati transakciju.

8. Saldiranje hartija od vrednosti i novca za transakcije zaključene van organizovanog tržišta vrši se na dan unet u nalogu.

Za transakcije zaključene na osnovu prinudne prodaje akcija saldiranje hartija od vrednosti i novca se vrši na T+1, na osnovu unetog zahteva preko korisničke WEB aplikacije Centralnog registra.

Za transakcije zaključene na osnovu otuđenja sopstvenih akcija saldiranje hartija od vrednosti i novca se vrši na T+1.

Prenos akcija na račun deponovanih hartija od vrednosti, kao i povlačenje akcija sa tog računa, moguće je vršiti svakog radnog dana od 8.00 do 20.00 časova za vreme trajanja ponude za preuzimanje akcija, osim poslednjeg dana deponovanja.

Postupak primarne prodaje hartija od vrednosti kada se plaćanje vrši drugim hartijama od vrednosti, sticanje sopstvenih akcija (pro rate) i pridruživanje akcija Akcijskom fondu Republike Srbije radi prodaje na tenderu se sprovodi kao i postupak deponovanja akcija.

Na dan zatvaranja ponude za preuzimanje akcija, sticanje sopstvenih akcija, primarne prodaje hartija od vrednosti kada se plaćanje vrši drugim hartijama od vrednosti i pridruživanje akcija Akcijskom fondu Republike Srbije radi prodaje na tenderu, prenos akcija na račun deponovanih hartija od vrednosti, kao i povlačenje akcija sa tog računa vrši se do 12.00 časova.

Ukoliko član, na dan zatvaranja dostavi spisak Centralnom registru primljenih a neprosleđenih naloga za navedene poslove u tački 9. do 12:00 časova, iste može uneti do 16:00 časova istog dana.

Za transakcije zaključene na osnovu ponude za preuzimanje akcija i sticanja sopstvenih akcija, kliring i saldiranje se vrši u vremenskom periodu od T+1 do T+3 u skladu sa zahtevom člana Centralnog registra.

Za transakcije zaključene na osnovu primarne prodaje hartija od vrednosti kada se plaćanje vrši drugim hartijama od vrednosti, kliring i saldiranje se vrši u vremenskom periodu od T+1 do T+3 u skladu sa rešenjem Komisije za hartije od vrednosti.

Za transakcije zaključene na osnovu pridruživanja akcija Akcijskom fondu Republike Srbije radi prodaje na tenderu, kliring i saldiranje se vrši u vremenskom periodu od T+1 do T+3 u skladu sa ugovorom o tenderskoj prodaji.

Ako se kliring i saldiranje vrši na T+3, sprovodi se na osnovu sledećeg terminskog plana:

T+0

Na dan zatvaranja ponude za preuzimanje akcija (T+0), član Centralnog registra kod kojeg je ponudilac otvorio račun deponovanih hartija od vrednosti, šalje najkasnije do 15.00 časova, poruku za zatvaranje ponude za preuzimanje akcija.

Centralni registar formira i šalje poruke MT295 sa podacima o transakcijama za deponovane hartije od vrednosti, članovima Centralnog registra koji su depozitari hartija od vrednosti ili novca.

Član Centralnog registra unosi zahtev preko korisničke WEB aplikacije Centralnog registra za prinudnu prodaju akcija najkasnije do 15.00 časova.

Centralni registar formira i šalje poruke MT295 sa podacima o transakcijama za navedene poslove članovima Centralnog registra koji su depozitari hartija od vrednosti i novca.

T+1

Član Centralnog registra je dužan da se saglasi ili odbije saldiranje transakcije tako što formira i šalje poruke MT296 i MT202 sa statusom prihvatanja ili odbijanja, najkasnije do 16.00 časova.

Ako član ne pošalje elektronsku poruku (MT296 ili MT202) kao odgovor na poruku MT295 do 16.00 časova na T+1, Centralni registar će smatrati da je član saglasan sa porukom i kreiraće odgovarajuće poruke umesto člana sa statusom DUPL. Kreiranje poruka sa statusom DUPL se naplaćuje u skladu sa Pravilnikom o tarifi Centralnog registra.

T+3

Centralni registar vrši proveru stanja novčanog računa ponudioca i stanja na računima hartija od vrednosti prodavaca do 11.00 časova i, u slučaju da na njemu nema dovoljno novčanih sredstava, obaveštava člana koji je depozitar novca ponudioca da uplati dodatna sredstva ili da aktivira garanciju koju je ponudilac obezbedio pre početka ponude za preuzimanje akcija.

Kada su ispunjeni gore navedeni uslovi, Centralni registar vrši saldiranje hartija od vrednosti i novca.

Za saldiranje na T+1 sve procedure od T+0 do T+2 propisane ovom tačkom vrše se na T+0, a procedure na T+3 vrše se na T+1.

Za saldiranje na T+2 sve procedure od T+0 do T+2 propisane ovom tačkom vrše se na T+0 i T+1, a procedure na T+3 vrše se na T+2.

U izuzetnim slučajevima, na opravdani zahtev člana Centralnog registra utvrđeni vremenski termini za transakcije zaključene van organizovanog tržišta mogu biti promenjeni kako bi se kliring i saldiranje transakcija po osnovu trgovanja hartijama od vrednosti uspešno završilo.

IV TERMINSKI PLAN RADA ZA TRGOVANJE HARTIJAMA OD VREDNOSTI KOJE VRŠI REPUBLIKA SRBIJA I NARODNA BANKA SRBIJE

9. Kliring i saldiranje transakcija zaključenih na aukcijama van berze koje organizuje Republika Srbija, obavlja se na T+0.

Elektronski fajl sa zaključenim transakcijama sa državnim hartijama od vrednosti Republike Srbije, prosleđuje se Centralnom registru do 13.00 časova. Centralni registar na osnovu dobijenog fajla formira elektronske poruke MT295 koje prosleđuje članovima Centralnog registra koji vode novčane račune i račune hartija od vrednosti kupaca i prodavaca.

Članovi su dužni da na dobijene poruke MT295 odgovore porukom MT202 i MT296 do 14.00 časova, a ukoliko član ne odgovori, Centralni registar će smatrati da je član saglasan i formiraće odgovarajuće poruke sa statusom DUPL.

Dugovni iznos novčanih sredstava članovi uplaćuju do 14.30 časova, kada Centralni registar vrši proveru stanja na novčanim računima.

Ukoliko na računima hartija od vrednosti i novca ima dovoljno sredstava za izmirenje obaveza, saldiranje transakcija zaključenih na aukcijama van berze sa dužničkim hartijama od vrednosti počinje odmah po prijemu novčanih uplata članova Centralnog registra.

10. Kliring i saldiranje transakcija po osnovu trgovanja hartijama od vrednosti koje Narodna banka Srbije obavlja van organizovanog tržišta, vrši se na T+0.

Nakon obavljenog trgovanja Narodna banka Srbije dostavlja Centralnom registru elektronski fajl sa zaključenim transakcijama najkasnije do 14.00 časova.

Za zaključene transakcije Centralni registar kreira i šalje poruke MT295 članovima Centralnog registra koji vode novčane račune i račune hartija od vrednosti kupaca i prodavaca, odnosno učesnicima u transakciji.

Članovi su dužni da na dobijene poruke MT295 odgovore porukom MT202 i MT296 do 14.30 časova, a ukoliko član ne odgovori, Centralni registar će smatrati da je član saglasan i formiraće odgovarajuće poruke sa statusom DUPL.

Dugovni iznos novčanih sredstava članovi uplaćuju do 14.30 časova, kada Centralni registar vrši proveru stanja na novčanim računima.

Ukoliko na računima hartija od vrednosti i novca ima dovoljno hartija od vrednosti i sredstava za izmirenje obaveza, saldiranje počinje odmah po prijemu novčanih uplata članova Centralnog registra.

U izuzetnim slučajevima, na zahtev Narodne banke Srbije, odnosno uz saglasnost Narodne banke Srbije, utvrđeni vremenski termini iz ove tačke mogu biti promenjeni kako bi se kliring i saldiranje transakcija po osnovu trgovanja hartijama od vrednosti koje obavlja Narodna banka Srbije van organizovanog tržišta obavilo na T+0.

V TERMINSKI PLAN RADA ZA POSLOVE DOSPEĆA HOV, REOTKUPA HOV, ISPLATE KUPONA ZA DUŽNIČKE HOV I ISPLATE DIVIDENDE ZA AKCIJE

11. Kliring i saldiranje dužničkih hartija od vrednosti o roku dospeća i reotkup hartija od vrednosti za repo trgovanje se vrši na dan dospeća/reotkupa (T+0).

Centralni registar formira i šalje poruke MT295 članovima Centralnog registra koji vode novčane račune i račune hartija od vrednosti a po izvršenoj uplati novčanih sredstava od strane izdavaoca hartija od vrednosti, odnosno repo prodavca.

Ukoliko članovi ne odgovore na poruke MT295, Centralni registar kreira poruke MT202 i MT296 sa statusom "DUPL" koje se ne tarifiraju. Nakon toga, Centralni registar vrši saldiranje novca i hartija od vrednosti.

12. Isplata kupona za dužničke hartije od vrednosti na dan dospeća kupona vrši se na dan dospeća kupona (T+0).

Centralni registar formira i šalje poruke MT295 članovima Centralnog registra koji vode novčane račune imaoca hartija od vrednosti i izdavaoca hartija od vrednosti a po izvršenoj uplati novčanih sredstava od strane člana Centralnog registra koji vodi novčani račun izdavaoca hartija od vrednosti.

Ukoliko članovi ne potvrde poruke MT295, Centralni registar kreira poruke MT202 i MT296 sa statusom "DUPL" koje se ne tarifiraju. Nakon toga, Centralni registar vrši kliring i saldiranje novca za dospele obaveze.

13. Isplata dividende za vlasničke hartije od vrednosti vrši se na dan koji je član Centralnog registra uneo preko korisničke WEB aplikacije kao datum isplate dividende, a koji može biti od T+1 do T+3 (T+0 je datum unosa zahteva).

Centralni registar formira i šalje poruke MT295 članovima Centralnog registra koji vode račune hartija od vrednosti zakonitih imalaca hartija od vrednosti i emisioni račun izdavaoca hartija od vrednosti.

Ukoliko članovi ne potvrde poruke MT295, Centralni registar kreira poruke MT202 i MT296 sa statusom "DUPL" koje se ne tarifiraju.

Centralni registar vrši saldiranje novca nakon izvršene novčane uplate od strane člana Centralnog registra, korporativnog agenta izdavaoca, na dan naznačen u zahtevu (od T+1 do T+3).

VI TERMINSKI PLAN RADA ZA UPLATU I ISPLATU NOVČANIH SREDSTAVA

14. Da bi član Centralnog registra mogao da raspolaže deviznim sredstvima koja je uplatio na svoj račun u Centralnom registru (za saldiranje transakcija u stranoj valuti), potrebno je da taj nalog za uplatu prosledi svojoj inokorespondentnoj banci najkasnije dan ranije od dana na koji želi da raspolaže tim sredstvima, pri čemu datum valute u nalogu za uplatu može biti i dan na koji želi da raspolaže deviznim sredstvima.

Naloge za povraćaj deviznih sredstava sa računa člana u Centralnom registru na njegov račun kod inokorespondentne banke, unosi član Centralnog registra preko korisničke WEB aplikacije najkasnije do 15,00 časova. Datum valute u nalogu za povraćaj deviznih sredstava ne može biti T+0 (T+0 dan unosa naloga). Centralni registar unete naloge odmah obrađuje i prosleđuje Narodnoj banci Srbije, koja vrši prenos deviznih sredstava na račun člana Centralnog registra kod inokorespondentne banke.

Uplate dinarskih novčanih sredstava kao i isplate na račune članova Centralnog registra preko dinarskog računa Centralnog registra u RTGS sistemu Narodne banke Srbije vrše se u realnom vremenu, svakog radnog dana od 9.00 do 16.00 časova.

VII PRELAZNE I ZAVRŠNE ODREDBE

15. Danom početka primene ovog pravilnika prestaje da važi Pravilnik o terminskom planu rada Centralnog registra.

16. Pravilnik o terminskom planu rada Centralnog registra stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja na web site-u: www.crhov. co.yu.

 

Samostalna odredba izmene
Pravilnika o terminskom planu rada Centralnog registra, depoa i kliringa hartija od vrednosti

od 30. januara 2009. godine

3) Ove Izmene i Dopune Pravilnika o terminskom planu rada Centralnog registra, depoa i kliringa hartija od vrednosti stupaju na snagu narednog dana od dana objavljivanja na internet stranici Centralnog registra, depoa i kliringa hartija od vrednosti http://www.crhov.rs.

Napomene

Prečišćen tekst ovog pravilnika, Redakcija Pravne baze je pripremila na osnovu Pravilnika o terminskom radu Centralnog registra depoa i kliringa hartija od vrednosti koji je doneo Upravni odbor Centralnog registra, depoa i kliringa hartija od vrednosti na sednici održanoj 5. decembra 2006. godine i izmena Pravilnika koje je doneo Upravni odbor Centralnog registra, depoa i kliringa hartija od vrednosti na sednici održanoj 30. januara 2009. godine.