ODLUKA
O POPUNJAVANJU RADNIH MESTA - KOMUNALNI POLICAJAC U GRADSKOJ UPRAVI ZA INSPEKCIJSKE POSLOVE

("Sl. list grada Kragujevca", br. 3/2010)

Član 1

Pravilnikom o unutrašnjem uređenju i sistematizaciji radnih mesta u Gradskoj upravi za inspekcijske poslove, sistematizovana su u skladu sa Zakonom radna mesta:

- komunalni policajac I,

- komunalni policajac II i

- komunalni policajac III.

Radna mesta iz stava 1. ovog člana sistematizovana su za 36 izvršioca.

Član 2

Popuna radnih mesta iz člana 1. ove Odluke, do broja izvršilaca utvrđenog članom 1. stav 2. ove Odluke, vršiće se prvenstveno iz reda zaposlenih u gradskim upravama, posebnim i stručnim službama organa Grada, putem internog konkursa, odnosno oglasa i to u dve faze.

Prva faza će obuhvatiti raspisivanje internog oglasa, odnosno konkursa za 21 izvršioca, a druga za 15 izvršilaca.

Član 3

Odluku o raspisivanju internog konkursa, odnosno oglasa iz člana 2. ove Odluke, donosi načelnik Gradske uprave za inspekcijske poslove - u daljem tekstu: načelnik Gradske uprave.

Odluku iz stava 1. ovog člana, za prvu fazu popunjavanja radnih mesta, doneće načelnik Gradske uprave u roku od 3 (tri) dana od dana stupanja na snagu ove Odluke.

Odluku o početku druge faze popunjavanja radnih mesta doneće Gradsko veće nakon izveštaja načelnika Gradske uprave o broju zaposlenih koji su završili obuku i položili ispite u skladu sa zakonom, obimu i kvalitetu obavljanja poslova komunalne policije i potrebom za popunjavanjem sistematizovanih radnih mesta.

Interni konkurs objavljuje se na oglasnoj tabli Organa grada i web sajtu grada Kragujevca, najkasnije narednog dana od dana donošenja Odluke iz stava 1. ovog člana.

Prijave za učešće na interni konkurs sa dokazima o ispunjenosti uslova kandidati podnose Gradskoj upravi preko Personalne službe - Sekretarijat za poslove Gradskog veća.

Prijave iz stava 3. ove Odluke podnose se u roku od pet dana od dana javnog oglašavanja.

Član 4

Na internom konkursu iz člana 3. ove Odluke mogu da učestvuju samo zaposleni u gradskim upravama, stručnim i posebnim službama organa grada.

Član 5

Oglas iz člana 2. ove Odluke obavezno sadrži:

- naziv Gradske uprave u kojoj se popunjavaju upražnjena radna mesta,

- naziv radnih mesta za koja se raspisuje oglas,

- naznaku da se isti raspisuje za zasnivanje radnog odnosa na određeno vreme,

- broj izvršioca za koji se raspisuje oglas,

- opšte i posebne uslove koje kandidat treba da ispunjava saglasno zakonima i Pravilniku o unutrašnjem uređenju i sistematizaciji radnih mesta u Gradskoj upravi za inspekcijske poslove,

- rok u kome se podnose prijave,

- dokumentacija koja se prilaže uz prijavu na oglas kao dokaz o ispunjenosti uslova oglasa,

- ime i prezime lica zaduženog za davanje obaveštenja o oglasu,

- adresa na koju se podnose prijave,

- mesto, dan i vreme kada će se obaviti razgovor sa kandidatima,

- naznaku da pravo učešća na oglasu imaju samo lica utvrđena članom 4. ove Odluke, kao i da se neblagovremene, nepotpune i prijave podnete od strane lica koja nisu zaposlena u gradskim upravama, posebnim i stručnim službama neće uzimati u razmatranje.

Član 6

Interni konkurs, po odredbama ove Odluke, sprovodi Konkursna komisija u daljem tekstu: Komisija.

Komisiju iz stava 1. ovog člana obrazuje načelnik Gradske uprave, odlukom iz člana 3. ove Odluke.

Komisija se obrazuje od najmanje tri člana iz reda zaposlenih u Gradskoj upravi za inspekcijske poslove, od kojih se jedan određuje za predsednika Komisije. Predsednik komisije mora biti diplomirani pravnik.

Predsednik i ostali članovi Komisije dužni su da nakon što pregledaju prijave podnete na interni konkurs daju pisane izjave o tome da li oni ili sa njima povezana lica imaju interes u vezi sa sprovođenjem internog konkursa.

Povezana lica iz stava 3. ovog člana su: supružnik ili vanbračni partner čak i ako su brak ili vanbračna zajednica prestali, srodnik po krvi u pravoj liniji, a u pobočnoj liniji do četvrtog stepena, srodnik po tazbini do drugog stepena čak i onda kada je brak prestao, lice sa kojim je član Komisije u odnosu staraoca, usvojioca, usvojenika ili hranioca i sva lica u vezi sa kojima postoje druge okolnosti koje dovode u sumnju nepristrasnost člana Komisije.

Predsednik ili drugi član Komisije kod koga postoji sukob interesa izuzima se iz rada Komisije rešenjem o izuzeću načelnika Gradske uprave.

Član 7

Komisija donosi odluke većinom glasova.

Komisija vodi zapisnik o radu.

Predsednik i članovi Komisije dužni su da čuvaju podatke do kojih su došli tokom sprovođenja internog konkursa.

Član 8

Stručno-tehničke i administrativne poslove za Komisiju obavlja Personalna služba Sekretarijata za poslove Gradskog veća.

Član 9

Po isteku roka za podnošenje prijava, Komisija pregleda sve prispele prijave i podnete dokaze i u roku od tri dana sastavlja spisak podnosioca prijava koji ispunjavaju uslove sadržane u internom konkursu.

Spisak podnosioca prijava iz stava 1. ovog člana je sastavni deo Zapisnika o radu Komisije na utvrđivanju podnosioca prijava koji ispunjavaju uslove sadržane u internom konkursu i njega potpisuju svi članovi Komisije.

Nepotpune, neblagovremene i prijave podnete od strane neovlašćenih lica Komisija će odbaciti zaključkom, protiv koga se može podneti prigovor, u roku od tri dana od dana prijema zaključka.

O prigovoru iz stava 3. ovog člana, odlučuje načelnik Gradske uprave.

Član 10

Ocenu stručne osposobljenosti podnosioca prijave, vrši Komisija polazeći od uslova internog konkursa, radnog iskustva podnosioca prijave na istovrsnim ili sličnim poslovima, obavljenog usmenog razgovora sa podnosiocem prijave, ocene, kao i mišljenja i preporuke prethodnog rukovodioca o podnosiocu prijave.

Član 11

Nakon ocene stručne osposobljenosti podnosioca prijave, u skladu sa članom 10. ove Odluke, Komisija sastavlja listu kandidata za izbor i istu dostavlja načelniku Gradske uprave sa zapisnicima o radu.

Lista kandidata iz stava 1. ove Odluke se objavljuje na oglasnoj tabli organa Grada.

Načelnik Gradske uprave vrši izbor kandidata sa predložene liste iz stava 1. ove Odluke.

Pre izvršenog izbora, načelnik Gradske uprave može da obavi dodatni usmeni razgovor sa kandidatom sa liste iz stava 1. ovog člana.

Član 12

Nakon izvršenog izbora, načelnik Gradske uprave u roku od pet dana donosi odluku o izboru kandidata.

Kandidati iz člana 11. stav 1. ove Odluke koji nisu izabrani, mogu podneti prigovor na odluku o izboru, načelniku Gradske uprave, u roku od tri dana od prijema odluke o izboru.

Odluka načelnika Gradske uprave o prigovoru je konačna, kao i odluka na koju nije bilo prigovora.

Kada odluka iz stava 1. ovog člana postane konačna, načelnik Gradske uprave zaključuje sporazum o preuzimanju zaposlenog iz druge gradske uprave, stručne službe, odnosno posebne službe organa grada, na određeno vreme, u Gradsku upravu za inspekcijske poslove na radno mesto za koje je doneta odluka o izboru.

Član 13

Ovlašćuje se načelnik Gradske uprave da za izabrane kandidate iz člana 12. ove Odluke, dostavi nadležnom Ministarstvu, odnosno drugim nadležnim organima prijave za obuku, odnosno da preduzima sve druge neophodne radnje, koje su vezane za osposobljavanje zaposlenih za obavljanje poslova komunalne policije u skladu sa zakonom.

Član 14

Ukoliko se na interni konkurs ne prijavi nijedan kandidat ili se u postupku njegovog sprovođenja utvrdi da nijedan od prijavljenih lica, odnosno kandidata ne ispunjava uslove za izbor, kao i ukoliko se za jedno radno mesto raspiše konkurs za više izvršioca, a nakon sprovedenog postupka se ne popuni traženi broj izvršioca, načelnik Gradske uprave će sačiniti izveštaj u roku od 5 (pet) dana od dana sprovedenog konkursa, odnosno od konačnosti odluke o izboru kandidata i isti dostaviti Gradskom veću.

Gradsko veće će nakon razmatranja izveštaja iz stava 1. ovog člana, doneti odluku o načinu popunjavanja radnih mesta koja nisu popunjena putem internog konkursa, odnosno oglasa.

Član 15

Ova Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Kragujevca".