ODLUKA
O OBLICIMA I NAČINU OSTVARIVANJA SARADNJE KOMUNALNE POLICIJE I GRADSKIH INSPEKCIJSKIH SLUŽBI

("Sl. list grada Čačka", br. 21/2009)

I Opšte odredbe

Član 1

Ovom odlukom uređuje se oblik i način ostvarivanja saradnje komunalne policije i inspekcija koji vrše nadzor nad izvršavanjem propisa iz nadležnosti grada (u daljem tekstu: gradske inspekcijske službe).

Član 2

Komunalna policija i gradske inspekcijske službe sarađuju u obavljanju poslova iz nadležnosti komunalne policije i gradskih inspekcijskih službi u skladu sa zakonom i ovom odlukom.

O ostvarivanju međusobne saradnje komunalne policije i inspekcijskih službi Grada stara se načelnik Gradske uprave za inspekcijski nadzor, načelnik komunalne policije i rukovodioci unutrašnjih organizacionih jedinica gradskih inspekcijskih službi.

II Oblik i način ostvarivanja saradnje

Član 3

Komunalna policija obaveštava nadležnu gradsku inspekcijsku službu o pitanjima od značaja za obavljanje poslova te službe, a naročito o uočenim potrebama za obavljanje inspekcijskog nadzora.

Gradske inspekcijske službe obaveštavaju komunalnu policiju o pitanjima od značaja za obavljanje poslova komunalne policije.

Obaveštenja iz st. 1. i 2. ovog člana dostavljaju se odmah i po pravilu pisanim putem, a u slučaju hitnosti mogu se dostavljati telefonom i neposrednim usmenim obraćanjem.

Član 4

Komunalna policija i inspekcijske službe grada razmenjuju informacije od značaja za obavljanje poslova iz svog delokruga.

Član 5

Komunalna policija pruža pomoć (asistenciju) nadležnoj gradskoj inspekcijskoj službi na osnovu pisanog zahteva rukovodioca nadležne gradske inspekcijske službe načelniku komunalne policije ili načelniku Gradske uprave za inspekcijski nadzor.

Zahtev iz stava 1. ove odluke može se odnositi samo na poslove iz nadležnosti komunalne policije.

Član 6

Komunalna policija i gradske inspekcijske službe mogu preduzimati zajedničke mere i aktivnosti od značaja za obavljanje poslova komunalne policije i inspekcijskih službi.

Prilikom preduzimanja zajedničkih mera i aktivnosti iz stava 1. ovog člana, komunalni policajac može, na opravdani usmeni zahtev nadležnog inspektora i pod uslovima utvrđenim zakonom, proveriti identitet lica, pregledati lice i predmete i privremeno oduzeti predmete.

Član 7

U slučaju odbijanja ili otežanog odvijanja međusobne saradnje, načelnik komunalne policije, odnosno rukovodilac inspekcijske službe Grada, obavestiće o tome načelnika Gradske uprave za inspekcijski nadzor.

III Završna odredba

Član 8

Ova Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Čačka".