REŠENJE

O OSNIVANJU BUDŽETSKOG FONDA ZA POLJOPRIVREDNO ZEMLJIŠTE GRADA BEOGRADA

("Sl. list grada Beograda", br. 1/2010)

1. Osniva se Budžetski fond za poljoprivredno zemljište grada Beograda (u daljem tekstu: Budžetski fond), kao evidencioni račun u okviru glavne knjige Konsolidovanog računa Trezora grada Beograda, i to kao indirektni korisnik budžetskih sredstava u okviru Sekretarijata za privredu Gradske uprave grada Beograda.

2. Budžetski fond se osniva u cilju realizacije Godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta na teritoriji grada Beograda, koji donosi Skupština grada Beograda za svaku godinu.

3. Budžetski fond se osniva na neodređeno vreme.

4. Budžetski fond se finansira iz:

1) aproprijacija obezbeđenih u okviru budžeta za tekuću godinu;

2) namenskih prihoda budžeta, koji su Zakonom o poljoprivrednom zemljištu definisani kao namenski prihodi za realizaciju Godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta, i to:

- naknade za promenu namene obradivog poljoprivrednog zemljišta i

- sredstava ostvarenih od davanja u zakup poljoprivrednog zemljišta, odnosno poljoprivrednog objekta u državnoj svojini;

3) prihoda koji proističu iz upravljanja likvidnim sredstvima Budžetskog fonda;

4) drugih prihoda u skladu sa zakonom.

5. Sredstva Budžetskog fonda koristiće se u skladu sa Godišnjim programom zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta na teritoriji grada Beograda za tekuću godinu.

6. Plaćanje na teret Budžetskog fonda vrši se do nivoa sredstava raspoloživih u Budžetskom fondu i koristiće se namenski za realizaciju Godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta na teritoriji grada Beograda za tekuću godinu, i to za:

- uređenje poljoprivrednog zemljišta,

- zaštitu poljoprivrednog zemljišta,

- studijsko-istraživačke radove koji tretiraju problematiku zemljišta.

7. Neiskorišćena sredstva sa računa Budžetskog fonda, na kraju tekuće budžetske godine prenose se u narednu godinu.

8. Budžetskim fondom upravlja Sekretarijat za privredu Gradske uprave grada Beograda.

9. Stručne i administrativno-tehničke poslove za Budžetski fond obavljaće Sekretarijat za privredu Gradske uprave grada Beograda i Sekretarijat za finansije Gradske uprave grada Beograda.

10. O realizaciji ovog rešenja staraće se Sekretarijat za privredu Gradske uprave grada Beograda i Sekretarijat za finansije Gradske uprave grada Beograda.

11. Ovo rešenje objaviti u "Službenom listu grada Beograda".