REŠENJE

O OBRAZOVANJU KOMISIJE ZA IZRADU GODIŠNJEG PROGRAMA ZAŠTITE, UREĐENJA I KORIŠĆENJA POLJOPRIVREDNOG ZEMLJIŠTA

("Sl. list grada Subotice", br. 4/2010)

I

Obrazuje se Komisija za izradu godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta (u daljem tekstu: Komisija).

II

Komisiju čini predsednik i osam članova.

U Komisiju se imenuju sledeća lica:

1. Pero Horvacki, za predsednika,

2. Grgur Stipić, za člana,

3. Izabela Nađ, za člana,

4. Ištvan Sunđi, za člana,

5. Miroslav Kiš, za člana,

6. Olivera Kopilović, za člana,

7. Josip Dulić, za člana,

8. Vesna Vider, za člana i

9. Aleksandar Vitković, za člana.

III

Zadatak Komisije je da izradi predlog godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta za 2010., 2011., 2012. i 2013. godinu za poljoprivredno zemljište u državnoj svojini koje se nalazi na teritoriji Grada Subotice.

U predlogu godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta Komisija treba da utvrdi:

- vrstu i obim radova koje treba izvršiti u periodu za koji se program donosi, dinamiku izvođenja radova i ulaganja sredstava,

- podatke koji se odnose na poljoprivredno zemljište u državnoj svojini u skladu sa članom 60. stav 6. Zakona o poljoprivrednom zemljištu ("Službeni glasnik RS", br. 62/06 i 41/09) (u daljem tekstu: Zakon) i

- podatke koji se odnose na poljoprivredno zemljište na kojima, u skladu sa članom 64a Zakona, postoji pravo prečeg zakupa određenih pravnih i fizičkih lica.

Zadatak Komisije je i da na predlog godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta pribavi mišljenje Komisije iz člana 60. stav 3. Zakona.

Komisija je dužna da najkasnije do 10. marta svake godine izradi predlog godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta i da zajedno sa pribavljenim mišljenjem Komisije iz člana 60. stav 3. Zakona, dostavi službi Gradske uprave nadležnoj za poslove poljoprivrede a radi pribavljanja saglasnosti ministarstva nadležnog za poslove poljoprivrede na isti.

IV

Komisija se imenuje na mandatni period od četiri godine.

V

Stupanjem na snagu ovog Rešenja prestaje da važi Rešenje o obrazovanju Komisije za izradu Godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta broj I-00-021-71/2008 od 25.09.2008. godine ("Službeni list Opštine Subotica", br. 26/08).

VI

Ovo Rešenje objaviti u "Službenom listu Grada Subotice".