ODLUKA

O FINANSIJSKOJ POMOĆI PORODILJAMA

("Sl. glasnik grada Leskovca", br. 1/2010)

Član 1

Ovom Odlukom se utvrđuje pravo na jednokratnu finansijsku pomoć porodiljama koje imaju prebivalište na teritoriji grada Leskovca.

Član 2

Porodilje koje ispune utvrđene kriterijume imaju pravo na jednokratnu finansijsku pomoć u iznosu od 5.000,00 (slovima pethiljada) dinara. Isplata jednokratne finansijske pomoći iz stava 1. ovog člana vršiće se počev od 01.02.2010. do 31.12.2010. godine.

Član 3

Sredstva za isplatu jednokratne finansijske pomoći na osnovu ove Odluke obezbeđuju se u budžetu grada Leskovca.

O sprovođenju ove Odluke staraće se Gradska uprava za društvene delatnosti, koja donosi rešenje o utvrđivanju prava na jednokratnu finansijsku pomoć i Gradska uprava za finansije, koja vrši isplatu jednokratne finansijske pomoći na tekući račun porodilje.

Član 4

Pravo na finansijsku pomoć iz ove Odluke ostvaruju porodilje na osnovu sledećih kriterijuma: Da je za porođaj dostavljena potvrda Opšte bolnice ili privatne specijalizovane službe o izvršenom porođaju nakon dana stupanja na snagu ove Odluke.

Da porodilja ili njen suprug imaju prebivalište na teritoriji grada Leskovca najmanje godinu dana pre početka primene ove Odluke.

Član 5

Pravo na jednokratnu finansijsku pomoć porodilje ostvaruju danom podnošenja zahteva a najkasnije do 31.12.2010. godine.

Član 6

Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja i objaviće se u "Službenom glasniku grada Leskovca".