ODLUKA
O UTVRĐIVANJU CENE ZA PRISTUP I KORIŠĆENJE SISTEMA ZA DISTRIBUCIJU ELEKTRIČNE ENERGIJE
"Jugoistok" d.o.o. Niš

("Sl. glasnik RS", br. 9/2010)

1.

Ovom odlukom utvrđuju se cene za pristup i korišćenje sistema za distribuciju električne energije prema kategorijama i grupama korisnika distributivnog sistema koje su određene Tarifnim sistemom za pristup i korišćenje sistema za distribuciju električne energije (u daljem tekstu: Tarifni sistem) na distributivnom području Privrednog društva za distribuciju električne energije "Jugoistok", d.o.o. Niš.

2.

Cene za pristup i korišćenje sistema za distribuciju električne energije iskazuju se po tarifnim stavovima utvrđenim Tarifnim sistemom u skladu sa Metodologijom za određivanje tarifnih elemenata za izračunavanje cene pristupa i korišćenja sistema za distribuciju električne energije.

3.

Utvrđuje se cena baznih tarifnih stavova po tarifnim elementima za kategorije korisnika distributivnog sistema kojima je Tarifnim sistemom dodeljen koeficijent 1, a prema sledećem:

Korisnici sistema

Obračunski elementi

Jedinica mere

Dnevni tarifni stav

Dinara za jedinicu mere

Srednji napon, niski napon i široka potrošnja

Obračunska snaga

kW

 

186,302

Srednji i niski napon

Aktivna energija

kWh

niži

0,350

Široka potrošnja

Aktivna energija

kWh

niži

0,685

Srednji i niski napon

Reaktivna energija

kVarh

 

0,396

Javno osvetljenje

Aktivna energija

kWh

 

2,006

4.

Ovu odluku dostaviti Upravnom odboru Javnog preduzeća "Elektroprivreda Srbije", radi davanja saglasnosti i upućivanja Vladi u skladu sa članom 28. Zakona o javnim preduzećima o obavljanju delatnosti od opšteg interesa.

5.

Ova odluka smatra se donetom danom davanja saglasnosti Vlade u skladu sa zakonom, a primenjivaće se od 1. marta 2010. godine.

6.

Cenovnik za pristup i korišćenje sistema za distribuciju električne energije za sve kategorije i grupe korisnika distributivnog sistema na osnovu cene baznih tarifnih stavova za tarifne elemente iz tačke 3. ove odluke i relativnog odnosa vrednosti tarifnih stavova za svaki tarifni element utvrdiće direktor Privrednog društva.

Ovom odlukom se zamenjuje Odluka broj 283/1 od 12. januara 2010. godine.

7.

Ova odluka se unosi u knjigu odluka ovlašćenog predstavnika osnivača Privrednog društva.

Ovu odluku objaviti u "Službenom glasniku Republike Srbije".