ODLUKA
O UTVRĐIVANJU CENE ZA OBRAČUN ELEKTRIČNE ENERGIJE ZA TARIFNE KUPCE
JP "Elektroprivreda Srbije"

("Sl. glasnik RS", br. 9/2010)

1.

Ovom odlukom utvrđuju se cene za obračun prodate električne energije za tarifne kupce na teritoriji Republike Srbije prema kategorijama i grupama tarifnih kupaca, koje su određene Tarifnim sistemom za obračun električne energije tarifnim kupcima (u daljem tekstu: Tarifni sistem).

2.

Cene za obračun prodate električne energije tarifnim kupcima iskazuju se po tarifnim stavovima utvrđenim Tarifnim sistemom. Tarifni stavovi se utvrđuju na osnovu baznih tarifnih stavova za svaki tarifni element u skladu sa Metodologijom za određivanje tarifnih elemenata za obračun cena električne energije za tarifne kupce.

3.

Utvrđuje se cena baznih tarifnih stavova po tarifnim elementima za kategorije i grupe tarifnih kupaca kojima je Tarifnim sistemom dodeljen koeficijent 1, a prema sledećem:

Kategorija potrošnje

Obračunski elementi

Jedinica
mere

Dnevni
tarifni stav

Dinara za jedinicu mere

Sve kategorije potrošnje

Obračunska snaga

kW

 

427,943

Potrošnja na visokom, srednjem i niskom naponu

Aktivna energija

kWh

niži

1,116

Široka potrošnja

Aktivna energija - za zelenu zonu

kWh

niži

1,104

Javno osvetljenje

Aktivna energija - javna rasveta

kWh

 

4,480

Potrošnja na visokom, srednjem i niskom naponu

Reaktivna energija

kvarh

 

0,153

Cena tarifnog stava "naknada za merno mesto" za sve kategorije tarifnih kupaca utvrđuje se u jednakom iznosu za kalendarski mesec u iznosu od 105,01 dinar po mernom mestu.

4.

Cenovnik za obračun prodate električne energije za sve kategorije i grupe tarifnih kupaca na teritoriji Republike Srbije utvrdiće generalni direktor Javnog preduzeća "Elektroprivreda Srbije" na osnovu cene baznih tarifnih stavova za tarifne elemente iz tačke 3. ove odluke i relativnog odnosa vrednosti tarifnih stavova za svaki tarifni element određenog Tarifnim sistemom.

5.

Ova odluka smatra se donetom danom dobijanja saglasnosti Vlade u skladu sa zakonom, a primenjivaće se od 1. marta 2010. godine.

Ovu odluku objaviti u "Službenom glasniku Republike Srbije".

6.

Danom primene ove odluke prestaje da važi Odluka o utvrđivanju cene za obračun električne energije tarifnim kupcima JP EPS broj I-681/3-08 od 28. jula 2008. godine.

7.

Ovom odlukom se zamenjuje Odluka Upravnog odbora Javnog preduzeća "Elektroprivreda Srbije" (JP EPS broj I-239/3-10, od 15. januara 2010. godine).