REŠENJE
O OBRAZOVANJU KOMISIJE ZA ODABIR KANDIDATA U OKVIRU REALIZACIJE PROGRAMA SARADNJE GRADA PANČEVA I BRITANSKOG SAVETA U OBLASTI STRUČNOG USAVRŠAVANJA

("Sl. list grada Pančeva", br. 24/2009 i 3/2010)

I

Obrazuje se Komisija za odabir kandidata u okviru realizacije Programa saradnje grada Pančeva i Britanskog saveta u oblasti stručnog usavršavanja (u daljem tekstu: Komisija) u sledećem sastavu:

1. Prof. dr Milan Škulić, profesor Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu, predsednik Komisije;

2. Andrew Glass, direktor British Council-a u Srbiji, član;

3. Filip Mitrović, pomoćnik Gradonačelnika grada Pančeva za ekonomski razvoj, član.

Za sekretara Komisije određuje se Marija Đurčin, pripravnica u Gradskoj upravi grada Pančeva.

II

Zadaci Komisije se odnose na odabir kandidata u okviru realizacije Programa saradnje grada Pančeva i Britanskog saveta u oblasti stručnog usavršavanja.

Poslovi odabira kandidata u okviru realizacije Programa saradnje grada Pančeva i Britanskog saveta u oblasti stručnog usavršavanja iz stava 1. ove tačke su: predlaganje kriterijuma za odabir kandidata, priprema dokumentacije i predloga teksta javnog konkursa u skladu sa Programom saradnje grada Pančeva i Britanskog saveta u oblasti stručnog usavršavanja, pregledanje dokumentacije i utvrđivanje Predloga za odabir kandidata sa obrazloženjem.

Prilikom odabira kandidata, Komisija se dosledno pridržava kriterijuma, rokova i ostalih uslova propisanih javnim konkursom.

Pravo učešća na konkursu imaju građani sa prebivalištem na teritoriji grada Pančeva.

Javni konkurs za realizaciju Programa saradnje grada Pančeva i Britanskog saveta u oblasti stručnog usavršavanja objavljuje se u lokalnim štampanim glasilima.

IV

Lica iz tačke I ovog rešenja imenuju se na vreme od četiri godine, odnosno do isteka mandata odbornicima/cama Skupštine grada Pančeva.

V

Sednice Komisije saziva predsednik Komisije.

Za punovažan rad Komisije potrebno je da sednici prisustvuje većina od ukupnog broja članova.

Komisija odlučuje na sednicama većinom glasova od ukupnog broja članova.

VI

Stručne i administrativno-tehničke poslove za potrebe Komisije obavlja Sekretarijat za skupštinske poslove, poslove Gradonačelnika i Gradskog veća Gradske uprave grada Pančeva u saradnji sa Sekretarijatom za javne službe i socijalna pitanja Gradske uprave grada Pančeva.

VII

Ovo rešenje stupa na snagu danom donošenja i objaviće se u "Službenom listu grada Pančeva".