REŠENJE
O OBRAZOVANJU KOMISIJE ZA SPORT I FIZIČKU KULTURU

("Sl. list grada Pančeva", br. 20/2009 i 3/2010)

I

Obrazuje se Komisija za sport i fizičku kulturu (u daljem tekstu: Komisija) u sledećem sastavu:

1. Nikola Damnjanović, član Gradskog veća grada Pančeva za područje omladine i sporta, predsednik;

2. Dr Novica Jovanović, član Stručnog saveta Gradonačelnice grada Pančeva za oblast visokoškolskog obrazovanja i sporta, član;

3. Zoltan Duš, direktor Javnog komunalnog preduzeća za uređenje i održavanje sportskih terena i objekata "Mladost" Pančevo, član;

4. Predrag Stojadinov, predsednik Skupštine Sportskog saveza opštine Pančevo, član;

5. Mile Ugren, zaposlen u Sekretarijatu za javne službe i socijalna pitanja Gradske uprave grada Pančeva, član.

II

Zadaci Komisije odnose se na vrednovanje projekata, odnosno programa u oblasti sporta i fizičke kulture, predlaganje načina finansiranja sportskih stručnjaka (trenera) i mladih sportskih talenata, kao i obavljanje drugih poslova u oblasti sporta i fizičke kulture, u skladu sa odlukama i drugim aktima organa grada Pančeva.

Poslovi vrednovanja projekata, odnosno programa u oblasti sporta i fizičke kulture obuhvataju: usvajanje kriterijuma za vrednovanje projekata, odnosno programa, pripremu projektne dokumentacije i predloga teksta javnog konkursa za podnošenje predloga projekata, odnosno programa, pregledanje i ocenjivanje predloga projekata, odnosno programa, podnošenje gradonačelnici obrazloženih predloga o finansijskoj podršci izabranih projekata, odnosno programa i usvajanje izveštaja o realizaciji i evaluaciji odobrenih projekata, odnosno programa.

Prilikom vrednovanja predloga projekata, odnosno programa Komisija je dužna da se pridržava kriterijuma, rokova i ostalih uslova propisanih javnim konkursom, kao i Odlukom o uslovima i načinu finansiranja potreba u oblasti sporta i fizičke kulture.

III

Lica iz tačke I ovog rešenja imenuju se na vreme od četiri godine, odnosno do isteka mandata odbornicima Skupštine grada Pančeva.

IV

Sednice Komisija saziva predsednik Komisije.

Za punovažan rad Komisije potrebno je da sednici prisustvuje većina od ukupnog broja članova.

Komisija odlučuje na sednicama većinom glasova od ukupnog broja članova.

V

Stručne i administrativno-tehničke poslove za potrebe Komisije obavlja Sekretarijat za skupštinske poslove, poslove Gradonačelnika i Gradskog veća Gradske uprave grada Pančeva u saradnji sa Sekretarijatom za javne službe i socijalna pitanja Gradske uprave grada Pančeva.

VI

Ovo rešenje stupa na snagu danom donošenja i objaviće se u "Službenom listu grada Pančeva".