REŠENJE
O OBRAZOVANJU STRUČNOG TIMA ZA IZRADU SAOBRAĆAJNE STUDIJE GRADA NOVOG SADA

("Sl. list Grada Novog Sada", br. 8/2010)

I. Obrazuje se Stručni tim za izradu saobraćajne studije Grada Novog Sada, kao radno telo Gradonačelnika Grada Novog Sada (u daljem tekstu: Stručni tim).

II. Zadatak Stručnog tima je preduzimanje svih potrebnih aktivnosti radi izrade saobraćajne studije Grada Novog Sada (u okviru nadležnosti Grada u vezi regulisanja saobraćaja), a naročito:

- izrada analize sadašnjeg stanja saobraćaja na teritoriji Grada Novog Sada i definisanja potreba za izgradnjom, održavanjem saobraćajnih površina i tehničkim regulisanjem saobraćaja sa predlogom prioriteta,

- prikupljanje i sistematizacija do sada izrađene dokumentacije potrebne za izradu saobraćajne studije Grada Novog Sada,

- definisanje vrste i obima potrebne dokumentacije za izradu saobraćajne studije Grada Novog Sada,

- izrada detaljne analize postojećih i novih saobraćajnih koridora,

- davanje mišljenja na konkursnu dokumentaciju pripremljenu za pokretanje postupka javne nabavke i na projektnu dokumentaciju,

- uspostavljanje veza sa Pokrajinom i Republikom, odnosno sa evropskim i drugim institucijama koje finansiraju, sufinansiraju ili daju donacije za izradu ovakvih projekata.

Stručni tim, u skladu sa pozitivnim propisima i pravilima struke, inicira donošenje akata koji su u nadležnosti Gradonačelnika Grada Novog Sada, za realizaciju zadataka iz stava 1. ove tačke.

III. Stručni tim ima predsednika i četiri člana koji ravnopravno učestvuju u radu Stručnog tima.

IV. Predsednik i članovi Stručnog tima imaju pravo na naknadu za rad u Stručnom timu, koja iznosi po sednici 5% prosečne mesečne neto zarade po zaposlenom prema poslednjem podatku Republičkog zavoda za statistiku poznatom u vreme isplate naknade i isplaćuje se u zavisnosti od prisustva sednicama.

Naknada za rad Stručnog tima obezbeđuje se iz sredstava Javnog preduzeća "Zavod za izgradnju Grada" u Novom Sadu.

V. Stručni tim podnosi Gradonačelniku Grada Novog Sada, tromesečne izveštaje o svom radu, a po potrebi i zahtevu Gradonačelnika i češće.

VI. Stručne i administrativne poslove za potrebe Stručnog tima, obavljaće Javno preduzeće "Zavod za izgradnju Grada" u Novom Sadu.

VII. Ovo rešenje objaviti u "Službenom listu Grada Novog Sada".