ODLUKA
O POVERAVANJU POSLOVA UPRAVLJANJA POSLOVNIM OBJEKTOM "CARSKA PALATA" U SREMSKOJ MITROVICI

("Sl. list grada Sremska Mitrovica", br. 2/2010)

Član 1

Ovom Odlukom poveravaju se Zavodu za zaštitu spomenika kulture Sremska Mitrovica poslovi upravljanja na sledećoj nepokretnosti:

- poslovni objekat - natkrivanje arheološkog lokaliteta 1a - Carska palata na katastarskoj parceli broj 4889 k.o. Sremska Mitrovica na uglu ulica Branka Radičevića i Pivarska.

Član 2

Nepokretnost iz člana 1. ove Odluke, Grad Sremska Mitrovica stekao je izgradnjom, u skladu sa važećim propisima.

Član 3

Poslovi upravljanja na nepokretnosti iz člana 1. ove Odluke podrazumevaju njeno održavanje, obnavljanje i unapređivanje, obavljanje delatnosti zaštite i prezentacije kulturnog dobra - arheološkog nalazišta u skladu sa posebnim zakonom i aktom o osnivanju ustanove, kao i izvršavanje svih zakonskih i drugih obaveza u vezi sa nepokretnosti.

Zavod za zaštitu spomenika kulture ima obavezu da izvrši upis, u korist Grada Sremska Mitrovica, nepokretnosti iz člana 1. ove Odluke u zemljišnu knjigu i drugu javnu evidenciju nepokretnosti, na osnovu pribavljene upotrebne dozvole, kao i da snosi sve troškove redovnog održavanja objekta.

Član 4

Zavod za zaštitu spomenika kulture Sremska Mitrovica nema pravo raspolaganja (otuđenje, prenos prava korišćenja, davanje u zakup, stavljanje hipoteke), niti pravo uknjižbe u svoju korist, u zemljišnim knjigama i drugim javnim evidencijama, na nepokretnosti opisanoj u članu 1. ove Odluke.

Član 5

Ova Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Sremska Mitrovica".