REŠENJE
O DAVANJU SAGLASNOSTI NA ODLUKU JP "STAN" UŽICE O POVEĆANJU CENA USLUGE ODRŽAVANJA ZAJEDNIČKIH DELOVA, UREĐAJA INSTALACIJA I OPREME STAMBENIH ZGRADA KOJE ODRŽAVA PREDUZEĆE

("Sl. list grada Užica", br. 2/2010)

1. Daje se saglasnost na Odluku Upravnog odbora JP "Stan" Užice, o povećanju cena usluge održavanja zajedničkih delova, uređaja instalacija i opreme stambenih zgrada koje održava preduzeće, broj 1150/2a od 28.12.2009. godine.

2. Rešenje o davanju saglasnosti stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Užica".

3. Odluku Upravnog odbora objaviti u "Službenom listu grada Užica".

4. Rešenje dostaviti Upravnom odboru JP "Stan".

* * *

Na osnovu člana 20. Statuta Javnog preduzeća "Stan" Užice, Upravni odbor ovog Preduzeća, na sednici održanoj dana 28.12.2009. godine, doneo je sledeću

ODLUKU

1. Akontativne cene usluge održavanja zajedničkih delova, uređaja, instalacija i opreme stambenih zgrada/zajedničkih delova zgrada/koje održava preduzeće, uvećavaju se za 9% od meseca januara 2010. godine, tako da za vlasnike stanova iznose i to:

- za zgrade bez lifta i bez grejanja

3,87 din/m2 bez PDV-a

- za zgrade bez lifta, sa grejanjem

4,04 din/m2 bez PDV-a

- za zgrade sa liftom, bez grejanja

4,55 din/m2 bez PDV-a

- za zgrade sa liftom i sa grejanjem

5,05 din/m2 bez PDV-a

2. Akontativne cene održavanja zajedničkih delova zgrade iz tačke 1. ove Odluke predstavljaju osnovicu za obračun uvećanih akontativnih cena za vlasnike poslovnog prostora i vlasnike stanova u čijem se delu obavlja poslovna delatnost, primenom osnova i koeficijenata propisanih Odlukom o utvrđivanju kriterijuma i načinu plaćanja troškova za održavanje stambenih zgrada u kojima se nalaze poslovne prostorije.

3. Na ovu Odluku pribaviti saglasnost Gradskog veća.

4. O uvećanju cena iz tačke 1. ove Odluke obavestiti stambene zgrade.

5. O realizaciji ove Odluke staraće se VD direktora preduzeća.