PRAVILNIK
O UTVRĐIVANJU VISINE ČLANARINE I DINARSKOG IZNOSA PO TONI USKLADIŠTENIH POLJOPRIVREDNIH PROIZVODA KOJE JAVNO SKLADIŠTE ZA POLJOPRIVREDNE PROIZVODE PLAĆA KOMPENZACIONOM FONDU

("Sl. glasnik RS", br. 15/2010)

Član 1

Ovim pravilnikom utvrđuje se visina članarine i dinarski iznos po toni uskladištenih poljoprivrednih proizvoda koje javno skladište za poljoprivredne proizvode (u daljem tekstu: javno skladište) plaća Kompenzacionom fondu.

Član 2

Javno skladište, u skladu sa zakonom kojim se uređuju javna skladišta za poljoprivredne proizvode:

1) posle dobijanja dozvole, a pre upisa u Registar javnih skladišta uplaćuje u korist Kompenzacionog fonda članarinu u jednokratnom godišnjem iznosu;

2) uplaćuje Kompenzacionom fondu dinarski iznos po svakoj toni uskladištenih poljoprivrednih proizvoda.

Javno skladište obavezu iz stava 1. tačka 2) ovog člana izvršava mesečnim uplatama za sve vreme obavljanja delatnosti u skladu sa postojećom dozvolom za rad javnog skladišta i to od 1. do 5. u tekućem mesecu za uskladištenu robu u prethodnom mesecu, u skladu sa zakonom kojim se uređuju javna skladišta za poljoprivredne proizvode.

Član 3

Visina članarine iz člana 2. stav 1. tačka 1) ovog pravilnika utvrđuje se u iznosu od 1.000 dinara.

Član 4

Dinarski iznos po toni uskladištenih poljoprivrednih proizvoda koji javno skladište bespovratno uplaćuje Kompenzacionom fondu utvrđuje se u iznosu od 0.12 evra po toni po srednjem zvaničnom kursu Narodne banke Srbije na dan uplate.

Član 5

Ovaj pravilnik stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije".