REŠENJE
O UTVRĐIVANJU PROGRAMA UNAPREĐENJA SOCIJALNE ZAŠTITE U AUTONOMNOJ POKRAJINI VOJVODINI U 2010. GODINI

("Sl. list AP Vojvodine", br. 3/2010)

I

Ovim Rešenjem utvrđuje se Program unapređenja socijalne zaštite u Autonomnoj Pokrajini Vojvodini u 2010. godini (u daljem tekstu: Program), mere i aktivnosti za poboljšanje kvaliteta usluga socijalne zaštite u ustanovama socijalne zaštite za smeštaj korisnika u Autonomnoj Pokrajini Vojvodini, obim sredstava za sprovođenje ovog Programa i postupak njihove dodele.

II

Program iz tačke I ovog Rešenja čini njegov sastavni deo.

III

Ovo Rešenje stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu APV".

 

PROGRAM
UNAPREĐENJA SOCIJALNE ZAŠTITE U AUTONOMNOJ POKRAJINI VOJVODINI U 2010. GODINI

I

Ovim Programom unapređenja socijalne zaštite u Autonomnoj Pokrajini Vojvodini u 2010. godini (u daljem tekstu: Program) predviđene su mere i aktivnosti za poboljšanje kvaliteta usluga socijalne zaštite u ustanovama socijalne zaštite za smeštaj korisnika u Autonomnoj Pokrajini Vojvodini, obim sredstava za sprovođenje ovog Programa i postupak njihove dodele.

II

Pokrajinskom skupštinskom odlukom o budžetu Autonomne Pokrajine Vojvodine za 2010. godinu ("Službeni list APV", broj 20/09), razdeo 15 - Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku i demografiju, u okviru ekonomske klasifikacije 463 - Transferi ostalim nivoima vlasti i Finansijskim planom prihoda i primanja i rashoda i izdataka Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku i demografiju za 2010. godinu planirana su sredstva u iznosu od 20.000.000,00 dinara za realizaciju Programa.

III

Poboljšanje kvaliteta postojećih usluga koje se pružaju u ustanovama socijalne zaštite za smeštaj korisnika i razvoj novih usluga vrši se sprovođenjem mera i aktivnosti ustanova socijalne zaštite za smeštaj korisnika u Autonomnoj Pokrajini Vojvodini koje su usmerene na unapređenje uslova života i bezbednosti korisnika putem poboljšanja stanja objekata, nabavke opreme i prevoznih sredstava kojima se obezbeđuje pružanje adekvatne, kvalitetne usluge u skladu sa specifičnim potrebama korisnika ustanova socijalne zaštite.

IV

Sredstva iz tačke II ovog Programa u ukupnom iznosu od 20.000.000,00 dinara dodeljuju se putem javnog konkursa ustanovama socijalne zaštite za smeštaj korisnika čije je sedište na teritoriji Autonomne Pokrajine Vojvodine koji raspisuje Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku i demografiju.

Javni konkurs iz stava 1. ove tačke sprovodi se u skladu sa Pravilnikom o postupku i kriterijumima za dodelu sredstava Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku i demografiju za oblast socijalne politike i demografije broj: 113-401-00731/2010 od 19. marta 2010. godine.

V

Uslovi i način korišćenja sredstava iz tačke II ovog Programa utvrđuju se ugovorom koji korisnici sredstava dodeljenih po javnom konkursu zaključuju sa Pokrajinskim sekretarijatom za socijalnu politiku i demografiju.

VI

Isplatu sredstava iz tačke II ovog Programa vršiće Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku i demografiju u skladu sa likvidnim mogućnostima budžeta Autonomne Pokrajine Vojvodine za 2010. godinu.