ODLUKA
O POTVRĐIVANJU MEMORANDUMA O RAZUMEVANJU IZMEĐU GRADA ŠENDŽENA, PROVINCIJA GUANGDONG, NARODNA REPUBLIKA KINA, I GRADA BEOGRADA, REPUBLIKA SRBIJA

("Sl. list grada Beograda", br. 3/2010)

Član 1

Potvrđuje se Memorandum o razumevanju između grada Šendžena, provincija Guangdong, Narodna Republika Kina i grada Beograda, Republika Srbija, potpisan 11. jula 2009. godine, kojim je izražen obostrani interes za unapređenje prijateljskih odnosa i uspostavljanje i razvijanje saradnje u oblasti privrede, nauke i tehnologije, kulture, obrazovanja, i drugim oblastima kao što su: zaštita životne sredine, zdravstvena i socijalna zaštita, razmena znanja i iskustva iz oblasti infrastrukture, promovisanje privrednih i turističkih potencijala i drugo.

Član 2

Konkretni oblici saradnje odvijaće se putem realizacije pojedinačnih projekata, koje će sporazumno definisati predstavnici oba grada, a sredstva za sprovođenje odluke obezbeđena su u budžetu grada Beograda.

Član 3

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Beograda", a objaviće se po pribavljenoj saglasnosti Vlade Republike Srbije.