ODLUKA
O KRITERIJUMIMA ZA KATEGORIZACIJU OPŠTINSKIH PUTEVA, ULICA I NEKATEGORISANIH PUTEVA NA TERITORIJI GRADA ZRENJANINA

("Sl. list Grada Zrenjanina", br. 4/2010)

Član 1

Ovom Odlukom utvrđuje se kriterijumi za kategorizaciju opštinskih puteva na teritoriji grada Zrenjanina i to:

- opštinskih puteva,

- ulica i

- nekategorisanih puteva.

1. JAVNI PUTEVI U NASELJU

Javni putevi u naselju smatraju se svi putevi sa izgrađenim kolovozom na teritoriji naseljenog mesta koji nisu proglašeni za Državne puteve I i II reda:

1. kojima se kreću vozila javnog gradskog prevoza u gradskom, prigradskom i međumesnom saobraćaju i

2. koji povezuju bolnice i druge medicinske ustanove, industrijske zone, veće tržne centre, pijace i slično, školske ustanove, objekte državnih i drugih organa i organa lokalne samouprave, druge objekte od posebnog značaja za naseljeno mesto.

2. JAVNI PUTEVI U NASELJU - ULICE

Ulicama se smatraju svi putevi u naseljenom mestu koji nisu proglašeni za Državne puteve I i II reda ili Opštinske puteve, a saobraćajno povezuju naselja.

3. JAVNI PUTEVI VAN NASELJA - OPŠTINSKI PUTEVI

Javnim putevima van naseljenog mesta kao Opštinski putevi smatraju se svi putevi sa izgrađenim kolovozom na teritoriji grada koji nisu proglašeni za Državne puteve I i II reda, a koji povezuju: naseljena mesta, železničke stanice, autobuske stanice, pristaništa, industrijske centre, druge bitne lokacije za život većeg broja građana.

4. NEKATEGORISANI PUTEVI

Nekategorisanim putem smatra se svaka saobraćajna površina koja je dostupna većem broju korisnika na teritoriji grada Zrenjanina čiji je korisnik grad Zrenjanin, a koji nisu proglašeni Državnim putem I i II reda, Opštinskim putem ili ulicom.

Član 2

Na osnovu ove Odluke Skupštine grada Zrenjanina doneće akt o kategorizaciji Opštinskih puteva, ulica i nekategorisanih puteva u skladu sa prostornim i urbanističkim planovima.

Inicijalni Predlog akta iz stava 1. ovog člana sačiniće Javno preduzeće "Direkcija za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina" Zrenjanin najkasnije do 01.11.2010. godine.

Član 3

Ova Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Zrenjanina".