ODLUKA
O SAKUPLJANJU, ODLAGANJU I DEPONOVANJU ČVRSTOG KOMUNALNOG OTPADA

("Sl. list grada Užica", br. 8/2010)

Član 1

Deponovanje svakog čvrstog selektovanog i neselektovanog komunalnog otpada na teritoriji grada Užica vršiće se na deponiju JKP Regionalna sanitarna deponija "Duboko" u Užicu.

Član 2

Sakupljanje i dopremanje selektovanog i neselektovanog čvrstog komunalnog otpada na teritoriji grada Užica, na Regionalnu sanitarnu deponiju "Duboko", u isključivoj je nadležnosti JKP "Bioktoš" Užice.

Član 3

U svrhu deponovanja selektovanog i neselektovanog čvrstog komunalnog otpada, JKP "Bioktoš" Užice plaćaće mesečnu naknadu za deponovanje čvrstog komunalnog otpada JKP Regionalna sanitarna deponija "Duboko" Užice, na osnovu mesečnih faktura izdatih od strane JKP "Duboko" za dopremljeni i izmereni otpad, prema količini dopremljenog otpada na vagu Regionalne sanitarne deponije "Duboko" Užice i ceni za odlaganje po metričkoj toni otpada.

Član 4

Cenu za odlaganje otpada po metričkoj toni utvrđuje Grad, u skladu sa godišnjom naknadom za odlaganje određenom od strane JKP "Duboko" Užice, u skladu sa Ugovorom o međuopštinskoj podršci i Aktom o podređenosti između JKP "Duboko" Užice, osnivača JKP "Duboko" Užice i Evropske banke za obnovu i razvoj, osnivačkim aktima i važećim propisima.

Član 5

Cena za odlaganje otpada po metričkoj toni uključena je u naknadu za komunalne usluge na teritoriji grada Užica, uključujući sakupljanje, transport i deponovanje drugog prirodnog ili veštačkog otpada proisteklog iz stambenih, poslovnih i drugih objekata osim industrijskog, klaničkog i medicinskog otpada i opasnih materija, uklanjanje, odvoženje i odlaganje otpada iz posuda za otpatke na javnim mestima i održavanje deponija.

Član 6

Iznos cena za odlaganje otpada uključene u cenu za uslugu sanitarnog održavanja, ili kao posebne cene, po metričkoj toni, mora biti dovoljan da u celosti pokrije ukupnu godišnju naknadu za odlaganje otpada i naknadu za odlaganje otpada koju JKP "Bioktoš" Užice plaća JKP "Duboko" Užice, a koju utvrđuje grad Užice na osnovu odredbi odeljka 2. tačka 02. Ugovora o međuopštinskoj podršci i Akta o podređenosti između JKP "Duboko" Užice, osnivača JKP "Duboko" Užice i Evropske banke za obnovu i razvoj.

Član 7

Na ovu Odluku shodno se primenjuje Odluka o komunalnom uređenju ("Sl. list grada Užica" broj 6-1/08).

Član 8

Međusobni odnosi JKP "Duboko" Užice i JKP "Bioktoš", u vezi realizacije ove Odluke, detaljnije će biti regulisani posebnim ugovorom između ova dva preduzeća.

Član 9

Ova Odluka će se objaviti u "Službenom listu grada Užica".