ODLUKA
O OSTVARIVANJU PRAVA NA PREVOZ U JAVNOM SAOBRAĆAJU, DECE PRIPREMNOG PREDŠKOLSKOG PROGRAMA, UČENIKA I ZAPOSLENIH U OSNOVNIM I SREDNJIM ŠKOLAMA

("Sl. list grada Kragujevca", br. 33/2009 - prečišćen tekst i 11/2010)

Član 1

Ovom Odlukom reguliše se pravo na prevoz u javnom saobraćaju za:

- decu i njihove pratioce radi pohađanja pripremnog predškolskog programa na udaljenosti većoj od dva kilometra od sedišta Ustanove;

- učenike osnovnih škola na udaljenosti većoj od 4 km od sedišta škole;

- učenike osnovnih škola sa smetnjama u razvoju bez obzira na udaljenost mesta stanovanja od škole i pratioce učenika;

- učenike srednjih škola sa smetnjama u razvoju bez obzira na udaljenost mesta stanovanja od škole;

- zaposlene u osnovnim i srednjim školama kao naknadu za dolazak i odlazak sa rada u visini cene prevozne karte u javnom saobraćaju.

Član 2

Sredstva za ostvarivanje prava po osnovu ove Odluke obezbeđuju se u budžetu grada.

Član 3

Finansiranje prevoza iz člana 1. ove Odluke vršiće se preko nadležnih Gradskih uprava, a na osnovu potrebne dokumentacije.

Pravo na naknadu za prevoz zaposlenih utvrđuje škola na osnovu pravnog akta škole koji reguliše uslove, visinu i način isplate.

Član 4

Stupanjem na snagu ove Odluke, prestaje da važi Odluka o ostvarivanju prava na povlašćen prevoz u javnom gradskom i prigradskom saobraćaju učenika i zaposlenih u osnovnim i srednjim školama ("Sl. list grada Kragujevca", br. 1/04).

Član 5

Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu Grada Kragujevca".

 

Samostalni članovi Odluke o izmenama i dopunama
Odluke o ostvarivanju prava na prevoz u javnom saobraćaju, učenika i zaposlenih u osnovnim i srednjim školama

("Sl. list grada Kragujevca", br. 11/2010)

Član 6

Ovlašćuje se Odbor za normativna akta da utvrdi i objavi prečišćen tekst Odluke o ostvarivanju prava na prevoz u javnom saobraćaju učenika i zaposlenih u osnovnim i srednjim školama.

Član 7

Ova Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Kragujevca".

Napomene

Prečišćen tekst Odluke o ostvarivanju prava na prevoz u javnom saobraćaju učenika i zaposlenih u osnovnim i srednjim školama sadrži:
- Odluku o ostvarivanju prava na povlašćen prevoz u javnom gradskom i prigradskom saobraćaju učenika i zaposlenih u osnovnim i srednjim školama ("Sl. list grada Kragujevca", br. 8/05);
- Odluku o izmenama i dopunama Odluke o ostvarivanju prava na povlašćen prevoz u javnom gradskom i prigradskom saobraćaju učenika i zaposlenih u osnovnim i srednjim školama ("Sl. list grada Kragujevca", br. 14/06).
Prečišćen tekst Odluke o ostvarivanju prava na prevoz u javnom saobraćaju učenika i zaposlenih u osnovnim i srednjim školama ne sadrži:
- član 3, 4. i 5. Odluke o ostvarivanju prava na povlašćen prevoz u javnom gradskom i prigradskom saobraćaju učenika i zaposlenih u osnovnim i srednjim školama ("Sl. list grada Kragujevca", br. 8/05) kojima je regulisan način ostvarivanja prava na mesečnu kartu učenika i zaposlenih u osnovnim i srednjim školama, jer su brisani članom 4. Odluke o izmenama i dopunama Odluke o ostvarivanju prava na povlašćen prevoz u javnom gradskom i prigradskom saobraćaju učenika i zaposlenih u osnovnim i srednjim školama ("Sl. list grada Kragujevca", br. 14/06);
- odredbu člana 6. i 7. Odluke o izmenama i dopunama Odluke o ostvarivanju prava na povlašćen prevoz u javnom gradskom i prigradskom saobraćaju učenika i zaposlenih u osnovnim i srednjim školama ("Sl. list grada Kragujevca", br. 14/06) jer se odredbom člana 6. ovlašćuje odbor za organizaciju i normativna akta da utvrdi prečišćen tekst ove Odluke, a članom 7. regulisano stupanje na snagu Odluke.