REŠENJE
O DAVANJU SAGLASNOSTI NA ODLUKU UPRAVNOG ODBORA JKP "VODOVOD KRUŠEVAC" KRUŠEVAC O POPUSTU PLAĆANJA NAKNADE ZA UTROŠENU VODU

("Sl. list grada Kruševca", br. 2/2010)

I - Daje se saglasnost na Odluku o popustu plaćanja naknade za utrošenu vodu, koju je doneo Upravni odbor JKP "Vodovod Kruševac" Kruševac, na sednici od 02.02.2010. godine, pod brojem 7/2, a koja glasi:

"Utvrđuje se pravo na popust plaćanja naknade komunalnih usluga na ime utrošene vode u maksimalnom mesečnom iznosu do 15 m3 po domaćinstvu vrednosno izraženo po važećim cenama JKP "Vodovod Kruševac" Kruševac.

Pravo na popust plaćanja naknade za utrošenu vodu po domaćinstvu imaju:

1. Domaćinstva koja imaju korisnika prava na materijalno obezbeđenje po Zakonu o socijalnoj zaštiti i obezbeđenju socijalne sigurnosti građana.

Dokaz: rešenje Centra za socijalni rad.

2. Domaćinstva koja imaju hendikepirano ili teško obolelo lice, po osnovu čega ostvaruju pravo na naknadu za tuđu pomoć i negu.

Dokaz: rešenje Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje ili Centra za socijalni rad.

3. Porodice koje imaju troje i više maloletne dece

Dokaz: potvrda Mesne zajednice, na čijem području živi porodica, o članovima porodice ili izvodi iz matične knjige rođenih za decu.

4. Porodice korisnika posebnog invalidskog dodatka - ratni vojni invalidi.

Dokaz: Uverenje Gradske uprave Kruševac - Odseka za društvene delatnosti, grupe za boračko-invalidsku i dečiju zaštitu).

Ukoliko korisnik potroši veću količinu vode iz stava 1. ove Odluke dužan je da svoja dugovanja redovno izmiruje.

Pravo na popust ostvariće domaćinstva koja uredno dostave odgovarajuću dokumentaciju i to počev od dana dostavljanja iste.

Ova odluka stupa na snagu nakon dobijanja saglasnosti od strane Gradskog veća grada Kruševca, a primenjivaće se počev od 01.01.2010. godine do 30.06.2010. godine.

II - Danom donošenja ovog rešenja prestaje da važi rešenje predsednika opštine Kruševac, II broj: 022-9/07 od 16.01.2007. g., o davanju saglasnosti na Odluku Upravnog odbora JKP "Vodovod Kruševac" Kruševac, br. 15/2 od 22.12.2006. godine ("Sl. list opštine Kruševac", br. 1/07).

III - Ovo rešenje objaviti u "Službenom listu grada Kruševca".