REŠENJE
O DAVANJU SAGLASNOSTI NA ODLUKU O SUBVENCIONIRANJU PLAĆANJA NAKNADE ZA UTROŠENU TOPLOTNU ENERGIJU JKP "GRADSKA TOPLANA" KRUŠEVAC

("Sl. list grada Kruševca", br. 12/2009 i 2/2010)

I - Daje se saglasnost na Odluku o subvencioniranju plaćanja naknade za utrošenu toplotnu energiju, koju je doneo Upravni odbor JKP "Gradska toplana" Kruševac, na sednici od 12.10. i od 6.11.2009. godine, pod brojem 7/1 i 9/2, a koja glasi:

"Utvrđuje se pravo na subvencioniranje plaćanja naknade komunalnih usluga na ime utrošene toplotne energije, sledećim kategorijama korisnika:

1. Domaćinstvima koja imaju korisnika prava na materijalno obezbeđenje po Zakonu o socijalnoj zaštiti i obezbeđenju socijalne sigurnosti građana, a na osnovu Rešenja Centra za socijalni rad.

2. Domaćinstvima koja imaju hendikepirano ili teško obolelo lice po osnovu čega ostvaruju pravo na tuđu negu i pomoć, a na osnovu Rešenja Republičkog fonda PIO ili Centra za socijalni rad.

Pravo na subvencioniranje plaćanja naknade komunalnih usluga na ime utrošene toplotne energije, počev od 01.01.2010. godine, u skladu sa Odlukom o subvencioniranju br. 7/1 od 09.12.2009. god. i 9/2 od 06.11.2009. godine, utvrđuje se za sledeću kategoriju korisnika:

- Ratni vojni invalidi i članovi uže porodice palih boraca, a na osnovu rešenja o statusu izdatih od Službe za boračko-invalidska pitanja.

Pravo na subvencioniranje plaćanja naknade komunalnih usluga na ime utrošene toplotne energije, počev od 01.03.2010. godine, u skladu sa Odlukom o subvencioniranju broj 7/1 od 12.10.2009. godine, 9/2 od 06.11.2009. godine i 11/2 od 17.12.2009. godine, utvrđuje se za sledeću kategoriju korisnika:

- Hranitelji, a na osnovu Ugovora o hraniteljskom smeštaju zaključenog sa organima starateljstva.

Pravo na subvencioniranje ostvarivaće se u vrednosti naknade koju bi korisnici plaćali za 30 m2 stambenog prostora koji koriste.

Pravo na subvencioniranje ostvarivaće korisnici koji dostave odgovarajuću dokumentaciju, kao dokaz o ispunjenosti uslova iz stava 1. ove odluke, i to od prvog u narednom mesecu računajući od dana podnošenja zahteva, uz uslov regulisanja svih obaveza prema JKP "Gradska toplana" do dana odobravanja subvencija.

Stručne službe preduzeća će, u roku od 30 dana od dana stupanja na snagu odredaba ove odluke, i dobijanju saglasnosti na istu, izvršiti reviziju svih do sada odobrenih subvencija, i usaglašavanje istih sa odredbama ove odluke.

Ova odluka stupa na snagu danom donošenja i primenjivaće se od dana dobijanja saglasnosti od strane osnivača."

II - Danom donošenja ovog Rešenja prestaju da važe odredbe Programa subvencioniranja plaćanja naknada komunalnih usluga ("Sl. list opštine Kruševac", broj 5/95) za JKP "Gradska toplana" Kruševac.

III - Ovo Rešenje objaviti u "Službenom listu grada Kruševca".