PROGRAM
ODRŽAVANJA ZELENIH POVRŠINA ZA UKLANJANJE ŠTETNE VEGETACIJE NA LOKALNIM PUTEVIMA U 2010. GODINI

("Sl. list grada Sremska Mitrovica", br. 3/2010)

I OPŠTE ODREDBE

Javno preduzeće Direkcija za izgradnju Grada Sremska Mitrovica u svom Godišnjem programu poslovanja za 2010. godinu, ima planirana sredstva od 12.000.000,00 dinara a raspoloživo u iznosu od 11.954.990,00 dinara za uklanjanje štetne vegetacije na lokalnim puteva na teritoriji grada Sremska Mitrovica.

Poslovi održavanja zelenih površina koji su definisani ovim Programom, na osnovu člana 2. tačke 3. Odluke o uređenju i održavanju parkova, zelenih i rekreacionih površina podrazumevaju radove na košenju trave i uklanjanju štetne vegetacije sa puta i zemljišnog pojasa pored puta. Pod zemljišnim pojasom se podrazumeva površina sa obe strane useka i nasipa, širine najmanje jedan metar mereno od linije koja čini krajnje tačke poprečnog profila javnog puta van naselja na spoljnu stranu.

Uklanjanje štetne vegetacije na lokalnim putevima podrazumeva sledeće radove: mašinsko uklanjanje šiblja sa bankina sa utovarom i prevozom do 10 km, ručno uklanjanje šiblja sa bankina sa utovarom i mašinsko košenje trave sa bankina.

Odlukom o uređenju i održavanju parkova, zelenih i rekreacionih površina poslovi održavanja zelenih površina iz člana 2. tačke 3. na teritoriji grada Sremska Mitrovica poveravaju se JP "Direkciji za izgradnju grada Sremska Mitrovica".

Na osnovu člana 7. stava 1. i 2. Odluke o uređenju i održavanju parkova, zelenih i rekreacionih površina JP "Direkcija za izgradnju grada Sremska Mitrovica" (uz pribavljeno mišljenje Gradske uprave za urbanizam i stambeno komunalne poslove), utvrđuje postupak i način održavanja zelenih površina u godišnjem programu koji donosi Skupština grada.

Planom održavanja zelenih površina duž lokalnih puteva predviđen je obim radova u dužini od oko 100 km na lokalnim putevima. Godišnjim programom održavanja zelenih površina za uklanjanje štetne vegetacije na lokalnim putevima date su operacije, jedinice mere, količine i neophodna sredstva za održavanje za pojedine operacije.

Na osnovu donetog programa JP "Direkcija za izgradnju grada Sremska Mitrovica" i JKP "Komunalije" zaključuju godišnji ugovor na koji saglasnost daje Gradsko veće.

II

Ovaj Program stupa na snagu narednog dana od dana donošenja, a biće objavljen u "Službenom listu grada Sremska Mitrovica".

Napomene

Program za 2010. godinu objavljen je u "Sl. listu grada Sremska Mitrovica", br. 3/2010, str. 112.