ZAKLJUČAK

O RACIONALIZACIJI RADA GRADSKIH UPRAVA I SLUŽBI GRADA

("Sl. list grada Niša", br. 26/2010)

I U cilju racionalizacije rada i pojednostavljenja pravila postupanja sa predmetima u administrativnim postupcima, nastavlja se postupak racionalizacije rada gradskih uprava i službi Grada (u daljem tekstu: uprave i službe), koji je započet prihvatanjem učešća Grada u Projektu "Jačanje konkurentnosti na lokalnom nivou".

II Uprave i službe su dužne da strankama omoguće ostvarivanje njihovih prava i pravnih interesa rukovodeći se načelima efikasnosti i ekonomičnosti u postupanju.

III Pri rešavanju predmeta uprave i službe se obavezuju da međusobno neposredno sarađuju, razmenjuju i pribavljaju predmete, potrebnu dokumentaciju, akta, informacije i podatke kojima raspolažu.

Podaci i dokumentacija iz prethodnog stava ovog člana, pribavljaće se po službenoj dužnosti i stranka nije dužna da ih dostavlja.

IV Rokovi za dostavu, obradu i rešavanje predmeta, kao i druga pitanja od značaja za racionalizaciju rada uprava i službi bliže se uređuju posebnim pravilnikom koji donosi Gradsko veće.

V U postupku racionalizacije, Grad će obezbediti, u roku od dve godine, tehničke uslove za početak rada jedinstvenog sistema elektronske uprave u svim upravama i službama Grada i upravama gradskih opština.

Elektronska uprava podrazumeva prijem, obradu, razmenu dokumentacije i informacija, kontrolu praćenja predmeta i donošenje odluka po predmetnom zahtevu, u elektronskom obliku.

VI Zaključak objaviti u "Službenom listu Grada Niša".