UREDBA
O TROŠKOVIMA POSTUPKA REGISTRACIJE I OVERE REDA VOŽNJE I ISPUNJENOSTI PROPISANIH USLOVA U PREVOZU U DRUMSKOM SAOBRAĆAJU

("Sl. glasnik RS", br. 36/2010)

Član 1

Ovom uredbom propisuju se troškovi postupka registracije i overe reda vožnje u međumesnom prevozu, postupka utvrđivanja ispunjenosti propisanih uslova za otpočinjanje i obavljanje javnog prevoza u drumskom saobraćaju i postupka utvrđivanja ispunjenosti propisanih uslova za rad autobuskih stanica.

Član 2

Troškovi postupka registracije i overe reda vožnje u međumesnom prevozu plaćaju se za:

1) obavljanje poslova komisija, odnosno ovlašćenih službenih lica, koja vrše stručni pregled - uviđaj autobuskih stajališta koja su u toku važećeg registracionog roka određena odlukama opština, odnosno gradova kao stajališta koja mogu da se koriste za obavljanje međumesnog prevoza u drumskom saobraćaju;

2) obavljanje poslova radnih grupa koje vrše stručnu - saobraćajnu analizu propisanih elemenata reda vožnje (redosled - naziv autobuskih stanica, odnosno autobuskih stajališta od početne do krajnje autobuske stanice, odnosno autobuskog stajališta; vreme polaska iz početne i krajnje autobuske stanice, odnosno autobuskog stajališta i vreme dolazaka i polazaka na svim autobuskim stanicama i autobuskim stajalištima na liniji; udaljenost u kilometrima autobuskih stanica i autobuskih stajališta od početne autobuske stanice, odnosno autobuskog stajališta, kao i režim obavljanja prevoza na liniji);

3) primenu procedura u vezi sa brisanjem reda vožnje - polaska iz registra reda vožnje;

4) primenu procedura u vezi sa usklađivanjem elemenata novopredloženih redova vožnje.

Ukupan iznos troškova postupka iz stava 1. ovog člana utvrđuje se u visini od 15.000,00 dinara.

Iznos iz stava 2. ovog člana podnosilac zahteva za pokretanje postupka uplaćuje na odgovarajući račun propisan za uplatu javnih prihoda.

Član 3

Troškovi postupka utvrđivanja ispunjenosti propisanih uslova za otpočinjanje i obavljanje javnog prevoza u drumskom saobraćaju plaćaju se za:

1) stručni pregled - uviđaj koji vrši komisija, odnosno ovlašćena službena lica, a što obuhvata naročito kontrolu vozila, parkinga, garaža, servisa, poslovnih prostorija, dokumentacije auto-mehaničara i auto-električara, dokumentacije lica koja overavaju tehničku ispravnost vozila, rešenja pravnih lica i preduzetnika koji obavljaju kontrolu tehničke ispravnosti prilikom ugovaranja sa prevoznikom, kao i kontrolu ovih ugovora;

2) obavljanje poslova komisija, odnosno ovlašćenih službenih lica, koja vrše stručni pregled.

Ukupan iznos troškova postupka iz stava 1. ovog člana utvrđuje se u visini od 8.000,00 dinara.

Iznos iz stava 2. ovog člana podnosilac zahteva za pokretanje postupka uplaćuje na odgovarajući račun propisan za uplatu javnih prihoda.

Član 4

Troškovi postupka utvrđivanja ispunjenosti propisanih uslova za rad autobuskih stanica plaćaju se za:

1) stručni pregled - uviđaj koji vrši komisija, odnosno ovlašćena službena lica, a što obuhvata naročito kontrolu saobraćajno-tehničkih i eksploatacionih uslova koje mora da ispuni autobuska stanica, kao saobraćajni objekat u funkciji linijskog prevoza putnika u drumskom saobraćaju (poslovne zgrade sa prostorom za prodaju voznih karata i drugih prevoznih isprava i davanje obaveštenja o prevozu, čekaonice, garderobe i javnog sanitarnog čvora sa tekućom vodom, prostora za autobuse sa peronima, parkirališta za autobuse i sl.).

2) obavljanje poslova komisija, odnosno ovlašćenih službenih lica, koja vrše stručni pregled.

Ukupan iznos troškova postupka iz stava 1. ovog člana utvrđuje se u visini od 25.000,00 dinara.

Iznos iz stava 2. ovog člana podnosilac zahteva za pokretanje postupka uplaćuje na odgovarajući račun propisan za uplatu javnih prihoda.

Član 5

Ova uredba stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije".