ODLUKA
O OBRAZOVANJU KOMISIJE ZA UTVRĐIVANJE ČINJENICA I PREDLAGANJE MERA U VEZI SA PREGOVORIMA O PRAVU KORIŠĆENJA SATELITA SA "IMAGESAT INTERNATIONAL N.V" IZ IZRAELA I ARBITRAŽNIM SUDSKIM POSTUPKOM

("Sl. glasnik RS", br. 36/2010)

1. Obrazuje se Komisija za utvrđivanje činjenica i predlaganje mera u vezi sa pregovorima o pravu korišćenja satelita sa "ImageSat International N.V" iz Izraela i arbitražnim sudskim postupkom (u daljem tekstu: Komisija).

2. Za predsednika Komisije imenuje se Tamara Stojčević, Generalni sekretar Vlade.

Članovi Komisije biće po dva predstavnika Ministarstva odbrane, Ministarstva pravde i Republičkog javnog pravobranilaštva.

3. Ministarstvo odbrane, Ministarstvo pravde i Republičko javno pravobranilaštvo dostaviće predloge predstavnika za članove Komisije iz tačke 2. ove odluke predsedniku Komisije najkasnije u roku od tri dana od dana stupanja na snagu ove odluke.

Članove Komisije iz stava 1. ove tačke imenovaće Vlada posebnim rešenjem.

4. Zadatak Komisije je da utvrdi sve relevantne činjenice u postupku vođenja pregovora o pravu korišćenja satelita sa "ImageSat International N.V" iz Izraela, i o vođenju arbitražnog sudskog postupka, kao i da na osnovu utvrđenih činjenica sačini Izveštaj za Vladu i predloge odgovarajućih mera.

5. Stručnu i administrativno-tehničku potporu Komisiji pruža Generalni sekretarijat Vlade.

6. Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije".