PRAVILNIK
O SADRŽINI, NAČINU VOĐENJA I IZGLEDU REGISTRA ROBNIH ZAPISA ZA POLJOPRIVREDNE PROIZVODE, KAO I SADRŽINI I NAČINU IZDAVANJA ROBNOG ZAPISA, NAČINU VOĐENJA EVIDENCIJE O IZDATIM ROBNIM ZAPISIMA I OBRASCU ROBNOG ZAPISA

("Sl. glasnik RS", br. 35/2010)

Član 1

Ovim pravilnikom bliže se propisuje sadržina, način vođenja i izgled Registra robnih zapisa za poljoprivredne proizvode, kao i sadržina i način izdavanja robnog zapisa, način vođenja evidencije o izdatim robnim zapisima i obrazac robnog zapisa.

Član 2

Javno skladište je dužno da vodi evidenciju o izdatim robnim zapisima u Registru robnih zapisa za poljoprivredne proizvode (u daljem tekstu: Registar), u skladu sa zakonom kojim se uređuju javna skladišta za poljoprivredne proizvode.

Registar se vodi u pisanoj ili elektronskoj formi.

Podaci iz Registra su javni.

Član 3

Registar se vodi u obliku registarske knjige koju javnom skladištu dostavlja Ministarstvo nadležno za poslove poljoprivrede (u daljem tekstu: Ministarstvo).

Registarska knjiga se sastoji od naslovne strane i registarskih strana koje su numerisane rednim brojevima.

Po dve uzastopne registarske strane numerisane su istim rednim brojem i u njih se unose svi podaci koji se odnose na izdavanje jednog robnog zapisa.

Član 4

Naslovna strana Registra sadrži naziv: "Registar robnih zapisa za poljoprivredne proizvode", redni broj registarske knjige po redosledu izdavanja u Ministarstvu i broj toma registarske knjige koju javno skladište koristi u tekućoj godini, koje unosi Ministarstvo i datum otvaranja registarske knjige i podatke o javnom skladištu, koje unosi javno skladište.

Podaci o javnom skladištu iz stava 1. ovog člana koji se unose u Registar su: naziv, sedište, broj i datum rešenja o upisu u Registar privrednih subjekata, poreski identifikacioni broj (PIB), matični broj, registarski broj javnog skladišta u Registru javnih skladišta, adresa skladišnog prostora u kome je uskladištena roba, ime i prezime i potpis odgovornog lica u javnom skladištu i pečat javnog skladišta.

Svaka prva registarska strana robnog zapisa sadrži: podatke iz ugovora o uskladištenju (broj i datum zaključenja ugovora, podatke o ostavodavcu, podatke o uskladištenoj robi i podatke o uslovima uskladištenja), podatke o prinudnoj naplati potraživanja i podatke o podizanju uskladištene robe iz javnog skladišta.

Podaci o ostavodavcu iz stava 3. ovog člana su: naziv, sedište, PIB i matični broj (za pravno lice) odnosno ime i prezime, prebivalište, jedinstveni matični broj (JMBG), broj lične karte i policijske uprave (PU) u kojoj je izdata lična karta (za fizičko lice).

Podaci o uskladištenoj robi iz stava 3. ovog člana su: vrsta poljoprivrednog proizvoda, pakovanje, količina, kalo, da li se roba čuva u smeši ili ne, mesto u skladišnom prostoru gde je poljoprivredni proizvod uskladišten, godina proizvodnje, kvalitet/klasa i ostale važne informacije.

Podaci o uslovima uskladištenja iz stava 3. ovog člana su: troškovi uskladištenja, iznos datog avansa za troškove uskladištenja i dodatne usluge koje pruža skladištar i cene tih usluga.

Podaci o prinudnoj naplati potraživanja iz stava 3. ovog člana su: datum pokretanja postupka prinudne naplate potraživanja i promene u ovom postupku, koliko je robe nakon prodaje ostalo (u tonama), kao i koji deo potraživanja poverioca je prinudnom naplatom izmiren.

Podaci o podizanju uskladištene robe iz stava 3. ovog člana su: datum podizanja robe i napomena u koju se upisuju bitni podaci vezani za podizanje robe.

Svaka druga registarska strana robnog zapisa sadrži: podatke o izdatom robnom zapisu, prenosu robnog zapisa, zalozi robnog zapisa i poništenju robnog zapisa.

Podaci o izdatom robnom zapisu iz stava 9. ovog člana su: serijski broj, datum izdavanja i datum važenja robnog zapisa.

Podaci o prenosu robnog zapisa iz stava 9. ovog člana su: naziv, sedište, PIB i matični broj indosatara (za pravno lice) odnosno ime i prezime, prebivalište, JMBG, broj lične karte i PU indosatara (za fizičko lice).

Podaci o zalozi na robnom zapisu iz stava 9. ovog člana su: naziv, sedište, PIB i matični broj založnog poverioca (za pravno lice) odnosno ime i prezime, prebivalište, JMBG, broj lične karte i PU založnog poverioca (za fizičko lice); podaci o osnovu potraživanja založnog poverioca; broj računa založnog poverioca i založnog dužnika i banke kod kojih oni imaju otvorene račune, iznos glavnice, kamatna stopa, ukupan iznos duga, datum nastanka, datum dospeća i datum izmirenja obaveze; naziv, sedište, PIB i matični broj prijemnika založnice (za pravno lice) odnosno ime i prezime, prebivalište, JMBG, broj lične karte i PU prijemnika založnice (za fizičko lice).

Podaci o poništenju robnog zapisa iz stava 9. ovog člana su: datum poništenja robnog zapisa i napomena u koju se unosi da je imalac robnog zapisa podigao robu ili da je robni zapis podeljen, da je objedinjeno više robnih zapisa ili da je robni zapis ili neki njegov deo amortizovan ili oštećen.

Ako je robni zapis podeljen ili je objedinjeno više robnih zapisa ili ako je robni zapis ili neki njegov deo amortizovan ili oštećen u napomeni se pored takvog podataka upisuje i serijski broj novog robnog zapisa ili dela novog robnog zapisa.

Član 5

Uvid u Registar vrši se uz obavezno prisustvo lica ovlašćenog za vođenje Registra.

Lice ovlašćeno za vođenje Registra unosi podatke u Registar onim redom kojim su zaključeni ugovori o uskladištenju i bez preskakanja registarskih strana.

Lice ovlašćeno za vođenje Registra odmah po zaključenju ugovora o uskladištenju unosi u Registar podatke iz tog ugovora i podatke o izdatom robnom zapisu propisane ovim pravilnikom, a ostale podatke unosi redom kojim su primljeni u javno skladište odnosno kada dođe do promene određenih podataka.

Nije dozvoljeno brisati podatke unete u Registar.

Ako se u Registar pogrešno upišu podaci, lice ovlašćeno za vođenje Registra dužno je da bez odlaganja izvrši ispravku.

Ispravka podataka se vrši tako što se pogrešno upisan tekst prevuče linijom tako da ostane čitak, a ispravka se upisuje u slobodnom prostoru registarske strane.

Član 6

Lice ovlašćeno za vođenje Registra upisuje u Registar prenos prava po osnovu robnog zapisa i sve podatke propisanim ovim pravilnikom, na dan prijema u javno skladište pisane prijave za upis promene od primaoca robnog zapisa ili primaoca odvojeno priznanice ili založnice.

Lice ovlašćeno za vođenje Registra upisuje u Registar da je pokrenut postupak prinudne naplate potraživanja i sve podatke propisanim ovim pravilnikom, na dan prijema u javno skladište pisanog obaveštenja od poverioca.

Član 7

Izgled Registra dat je na Obrascu 1, koji je odštampan uz ovaj pravilnik i čini njegov sastavni deo.

Član 8

Registarska knjiga zaključuje se ako su sve registarske strane popunjene ili na kraju kalendarske godine.

Javno skladište čuva registarsku knjigu deset godina od isteka kalendarske godine u kojoj je ona zaključena.

Član 9

Robni zapis se izdaje na papiru koji je po sredini perforiran i koji može da se razdvoji tako da se dobiju dva dela.

Oba dela robnog zapisa na prednjoj strani sadrže naziv: "Robni zapis za poljoprivredne proizvode", a ispod toga naziv: "Priznanica" ili "Založnica", kao i:

1) naziv, sedište, PIB, matični broj i broj dozvole za rad javnog skladišta;

2) datum izdavanja i datum važenja robnog zapisa;

3) naziv, sedište, PIB i matični broj imaoca robnog zapisa (za pravno lice) odnosno ime i prezime, prebivalište, JMBG, broj lične karte i PU imaoca robnog zapisa (za fizičko lice);

4) vrstu, količinu, godinu proizvodnje i kvalitet poljoprivrednog proizvoda koji je uskladišten;

5) troškove skladištenja, iznos datog avansa za troškove skladištenja i pečat javnog skladišta;

6) podatke o objektu u kojem je poljoprivredni proizvod uskladišten (mesto uskladištenja poljoprivrednog proizvoda u skladišnom prostoru);

7) napomene o drugim podacima važnim za uskladištenje gde se upisuju posebne karakteristike robe ili posebni uslovi skladištenja;

8) pečat javnog skladišta i potpis ovlašćenog lica;

9) serijski broj robnog zapisa.

Na priznanici se nalazi napomena: "Priznanica je izdata sa založnicom" a na založnici napomena: "Založnica je izdata sa priznanicom".

Na prednju stranu založnice se pored napomena iz stava 2. tačka 7) ovog člana unose i napomene: "Deo robe prodat, preostalo ___________ robe (u tonama)", kao i koji deo potraživanja poverioca (troškovi prodaje/obaveze prema javnom skladištu/obaveze prema založnom poveriocu) je izmiren (u dinarima).

Na poleđini priznanice nalaze se podaci o prenosu robnog zapisa, podaci o zalozi robnog zapisa i napomena.

Podaci o prenosu robnog zapisa iz stava 5. ovog člana su:

1) izjava indosanta o prenosu robnog zapisa: "Neopozivo i bezuslovno prenosim robni zapis i vlasništvo na robi na indosatara";

2) naziv, sedište, PIB i matični broj indosatara (za pravno lice) odnosno ime i prezime, prebivalište, JMBG, broj lične karte i PU indosatara (za fizičko lice);

3) mesto i datum prenosa, kao i potpis indosanta i indosatara, a ako se radi o pravnim licima i pečat tih pravnih lica.

Podaci o zalozi na robnom zapisu iz stava 5. ovog člana su isti kao i podaci na poleđini založnice iz stava 9. ovog člana.

U napomenu iz stava 5. ovog člana se unosi: "Deo robe prodat, preostalo ___________ robe (u tonama)", kao i koji deo potraživanja poverioca je izmiren (troškovi prodaje/obaveze prema javnom skladištu/obaveze prema založnom poveriocu).

Na poleđini založnice nalaze se podaci o zalozi i to:

1) naziv, sedište, PIB i matični broj založnog dužnika (za pravno lice) odnosno ime i prezime, prebivalište, JMBG, broj lične karte i PU založnog dužnika (za fizičko lice);

2) izjava založnog dužnika: "Neopozivo i bezuslovno dajem zalogu na robnom zapisu i zalogu na robi založnom poveriocu";

3) naziv, sedište, PIB i matični broj založnog poverioca (za pravno lice) odnosno ime i prezime, prebivalište, JMBG, broj lične karte i PU založnog poverioca (za fizičko lice);

4) osnov potraživanja založnog poverioca, broj računa založnog poverioca i založnog dužnika i banke kod kojih oni imaju otvorene račune, iznos glavnice, kamatna stopa, ukupan iznos duga, datum nastanka i datum dospeća obaveze i potpis založnog dužnika i založnog poverioca, a ako se radi o pravnim licima i pečat tih pravnih lica, kao i datum izmirenja obaveze i potpis založnog poverioca, a ako se radi o pravnom licu i pečat tog pravnog lica;

5) izjava prenosioca založnice o prenosu založnice: "Neopozivo i bezuslovno prenosim založnicu i zalogu na robi na prijemnika založnice";

6) naziv, sedište, PIB i matični broj prijemnika založnice (za pravno lice) odnosno ime i prezime, prebivalište, JMBG, broj lične karte i PU prijemnika založnice (za fizičko lice), mesto i datum prenosa, kao i potpis prenosioca založnice i prijemnika založnice, a ako se radi o pravnim licima i pečat tih pravnih lica.

Robni zapis se izdaje na Obrascu 2, koji je odštampan uz ovaj pravilnik i čini njegov sastavni deo.

Član 10

Obrazac robnog zapisa štampa se na specijalno zaštićenom papiru sa vodenim žigom i hologramom.

Obrazac je pravougaonog oblika veličine 210 × 297 mm.

Zaštićen papir na kome se štampa obrazac ima težinu 120 g po m², kao i vidljivu zaštitu (vodeni znak, vlakna crvene i plave boje) i nevidljivu zaštitu (vlakna koja pod uv lampom fluoresciraju u crveno, plavo i žuto i četvorostruka hemijska zaštita).

Prednja strana i poleđina obrasca robnog zapisa su žute tonske podloge sa slikom suncokreta koja je urađena linijskom modulacijom.

Hologram je veličine 17 × 12 mm sa promenom slike i boje pod različitim uglovima gledanja, koji ima ugrađena slova TSL-ZIN u ćiriličkoj i latiničkoj verziji i koji se nalazi na prednjoj strani obrasca robnog zapisa, u gornjem levom uglu priznanice i gornjem desnom uglu založnice.

Na prednjoj strani obrasca robnog zapisa i to na krajevima leve i desne strane, nalazi se gijoš bordura koja je maslinasto zelene boje.

Tekst na obrascu robnog zapisa štampa se u crnoj boji, a zelene boje su nazivi: "Priznanica" i "Založnica" i tekst napomena iz člana 9. stav 3. ovog pravilnika, sa prednje strane robnog zapisa, kao i nazivi: "Podaci o zalozi" i "Prenos robnog zapisa" sa poleđine robnog zapisa.

Član 11

Javno skladište izdaje robni zapis ostavodavcu sa svim propisanim podacima na osnovu zaključenog ugovora o uskladištenju po prijemu poljoprivrednog proizvoda na uskladištenje.

Robni zapis se izdaje na period do jedne godine, odnosno na period koji ne može biti duži od roka trajanja poljoprivrednog proizvoda, posle čega se izdaje novi robni zapis ako imalac robnog zapisa želi da produži period uskladištenja robe.

Javno skladište izdaje nove robne zapise ako imalac robnog zapisa naknadno zatraži da se robni zapis podeli na više robnih zapisa u zamenu za već izdati robni zapis ili ako zatraži objedinjavanje više robnih zapisa.

Ako je prilikom prinudne naplate potraživanja, vanberzanskom prodajom, prodat samo deo robe koja je predmet robnog zapisa, javno skladište ne izdaje novi robni zapis već na založnici i poleđini priznanice u napomeni unosi podatak da je deo robe prodat i koji deo robe je preostao (u tonama), kao i koji deo potraživanja poverioca je izmiren.

Član 12

Javno skladište koje je emitent robnog zapisa, na zahtev imaoca robnog zapisa ili dela robnog zapisa izdaje novi robni zapis ili deo robnog zapisa ako je robni zapis ili njegov deo u toj meri oštećen da nije podoban za promet, ali se njegova sadržina može sa sigurnošću utvrditi.

Javno skladište ne izdaje novi robni zapis ili deo robnog zapisa ako je robni zapis u toj meri oštećen da se njegova sadržina ne može sa sigurnošću utvrditi.

U slučaju iz stava 2. ovog člana imalac robnog zapisa ili njegovog dela mora da pokrene postupak amortizacije robnog zapisa.

Imalac robnog zapisa ili dela robnog zapisa kome se izdaje novi robni zapis ili deo robnog zapisa vraća oštećeni robni zapis ili njegov deo javnom skladištu, koje ga poništava.

Novi robni zapis ili deo robnog zapisa iz stava 1. ovog člana ima identičnu sadržinu kao i poništeni robni zapis izuzev serijskog broja.

Član 13

Vlasnik izgubljenog robnog zapisa ili dela robnog zapisa o tome bez odlaganja obaveštava javno skladište koje je emitent robnog zapisa.

Javno skladište koje je emitent robnog zapisa umesto amortizovanog izdaje novi robni zapis ili deo robnog zapisa.

Član 14

Posle podizanja uskladištenog poljoprivrednog proizvoda, pre izdavanja novog robnog zapisa iz člana 11. st. 2. i 3. ovog pravilnika, kao i posle vraćanja oštećenog robnog zapisa ili njegovog dela iz člana 12. stav 4. ovog pravilnika javno skladište zadržava robni zapis.

Na robni zapis iz stava 1. ovog člana stavlja se oznaka: "poništeno" i takav robni zapis više ne može da se koristi.

Javno skladište čuva poništen robni zapis 10 godina od isteka kalendarske godine u kojoj je isti poništen.

Član 15

Evidenciju o izdatim robnim zapisima vodi Ministarstvo u elektronskoj formi.

Lice ovlašćeno za vođenje evidencije iz stava 1. ovog člana prvo unosi podatke o nazivu i registarskom broju za svako javno skladište iz Registra javnih skladišta, a zatim redom kojim pristižu, bez odlaganja, podatke koje dostavljaju javna skladišta svakog prvog i petnaestog u mesecu o količini i kvalitetu poljoprivrednih proizvoda koji su uskladišteni i serijskim brojevima robnih zapisa koji na osnovu toga izdati, serijskim brojevima založenih i poništenih robnih zapisa, kao i podatke o tome da li je dug po osnovu robnog zapisa izmiren.

Član 16

Ovaj pravilnik stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije".

 

Obrazac 1

 

Redni broj registarske knjige _____________________

 

REGISTAR ROBNIH ZAPISA ZA POLJOPRIVREDNE PROIZVODE

 

Broj toma:

Datum otvaranja:



 

PODACI O JAVNOM SKLADIŠTU

 

 

 

 

 

 

(Naziv i sedište javnog skladišta)

 

 

 

(Broj i datum rešenja o upisu u Registar privrednih subjekata)

 

PIB

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Matični broj

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(Registarski broj u Registru javnih skladišta)

 

 

 

(Adresa skladišnog prostora)

 

 

 

 

 

(Ime i prezime odgovornog lica)

 

(Potpis odgovornog lica)

 

 

 

 

M.P.

 

 

 

 

 

PODACI IZ UGOVORA O USKLADIŠTENJU

Broj: ____________________________________

Datum: ____________________________________

Podaci o ostavodavcu


Ostavodavac: __________________________________________________________________________
_____________________________________________________________________________________
(Pravno lice: naziv i sedište/Fizičko lice: ime i prezime i prebivalište)

 

PIB

 

 

 

 

 

 

 

 

 

JMBG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Matični
broj:

 

 

 

 

 

 

 

 

Br. lk i
PU

 

Podaci o uskladištenoj robi

Vrsta proizvoda:

 

Pakovanje:

 

Količina:

 

Kalo:

 

Čuvanje u smeši:

Da

Ne

Mesto uskladištenja:

 

Godina proizvodnje:

 

Kvalitet/klasa:

 

Ostale informacije:

 

Podaci o uslovima uskladištenja

Troškovi uskladištenja:

 

Iznos avansa:

 

Datum uplate:

 

Iznos avansa:

 

Datum uplate:

 

Dodatne usluge skladištara i cene usluga:

 

PODACI O PRINUDNOJ NAPLATI POTRAŽIVANJA

Datum pokretanja postupka:

 

Preostala roba u tonama:

 

Promene u postupku:

 

 

 

Izmireni deo potraživanja:

 

 

 

PODACI O PODIZANJU USKLADIŠTENE ROBE

Datum podizanja robe:    _______. _______. __________.

Napomena: ____________________________________
_____________________________________________

PODACI O IZDATOM ROBNOM ZAPISU

Serijski broj:

Datum izdavanja: _______. _______. __________.

Datum važenja: _______. _______. __________.

PODACI O PRENOSU ROBNOG ZAPISA

1. Indosatar:

 

 

(Pravno lice: naziv, sedište, PIB, matični broj/Fizičko lice: ime i prezime, prebivalište, JMBG, br. lk i PU)

 

2. Indosatar:

 

 

(Pravno lice: naziv, sedište, PIB, matični broj/Fizičko lice: ime i prezime, prebivalište, JMBG, br. lk i PU)

PODACI O ZALOZI NA ROBNOM ZAPISU

Založni poverilac:

 

 

(Pravno lice: naziv, sedište, PIB, matični broj/Fizičko lice: ime i prezime, prebivalište, JMBG, br. lk i PU)

 

Osnov potraživanja:

 

Broj rn. založnog poverioca:

 

Banka u kojoj je rn.
otvoren:

 

Broj rn. založnog
dužnika:

 

Banka u kojoj je rn.
otvoren:

 

Iznos glavnice:

 

Kamatna
stopa:

 

Ukupan iznos
duga:

 

Datum nastanka obaveze:

 

Datum dospeća
obaveze:

 

Datum izmirenja
obaveze:

 

 

Prijemnik zalžonice:

 

 

(Pravno lice: naziv, sedište, PIB, matični broj/Fizičko lice: ime i prezime, prebivalište, JMBG, br. lk i PU)

PODACI O PONIŠTENU ROBNOG ZAPISA

Datum poništenja:
  _______. _______. __________.

Napomena: __________________________________________
___________________________________________________
___________________________________________________

 

 

hologram

Obrazac 2

 

ROBNI ZAPIS
ZA POLJOPRIVREDNE PROIZVODE

PRIZNANICA

 

 

 

(Naziv, sedište, PIB, MB i broj dozvole za rad javnog skladišta)

 

 

 

 

(Datum izdavanja robnog zapisa)

 

(Datum važenja robnog zapisa)

 

 

 

 

(Pravno lice imalac robnog zapisa: naziv, sedište, PIB i MB/
Fizičko lice imalac robnog zapisa: ime i prezime, prebivalište, JMBG, br. lk. i PU)

 

 

 

 

(Vrsta poljoprivrednog proizvoda)

 

(Količina poljoprivrednog proizvoda)

 

 

 

(Godina proizvodnje poljoprivrednog proizvoda)

 

(Kvalitet poljoprivrednog proizvoda)

 

 

(Troškovi skladištenja)

 

 

 

 

(Iznos avansa)

M.P.

(Datum uplate)

 

 

 

 

 

 

(Iznos avansa)

M.P.

(Datum uplate)

 

 

(Podaci o objektu: mesto uskladištenja poljoprivrednog proizvoda)

 

Napomena:

 

 

M.P.

 

 

 

(Potpis ovlašćenog lica)

 

 

Serijski broj robnog zapisa: 0 0 0 0 0 0 0 0

 

Priznanica je izdata sa Založnicom

 

 

 

hologram

 

ROBNI ZAPIS
ZA POLJOPRIVREDNE PROIZVODE

 

ZALOŽNICA

 

 

 

(Naziv, sedište, PIB, MB i broj dozvole za rad javnog skladišta)

 

 

 

 

(Datum izdavanja robnog zapisa)

 

(Datum važenja robnog zapisa)

 

 

 

(Pravno lice imalac robnog zapisa: naziv, sedište, PIB i MB/
Fizičko lice imalac robnog zapisa: ime i prezime, prebivalište, JMBG, br. lk. i PU)

 

 

 

 

(Vrsta poljoprivrednog proizvoda)

 

(Količina poljoprivrednog proizvoda)

 

 

 

(Godina proizvodnje poljoprivrednog proizvoda)

 

(Kvalitet poljoprivrednog proizvoda)

 

 

(Troškovi skladištenja)

 

 

 

 

(Iznos avansa)

M.P.

(Datum uplate)

 

 

 

 

 

 

(Iznos avansa)

M.P.

(Datum uplate)

 

 

(Podaci o objektu: mesto uskladištenja poljoprivrednog proizvoda)

 

Napomena:

 

 

 

 

M.P.

 

 

 

(Potpis ovlašćenog lica)

 

 

Serijski broj robnog zapisa: 0 0 0 0 0 0 0 0

Založnica je izdata sa Priznanicom

 

PRENOS ROBNOG ZAPISA

1. Indosant: Neopozivo i bezuslovno prenosim robni zapis i vlasništvo na robi na indosatara:

 

 

(Pravno lice: naziv, sedište, PIB i MB/Fizičko lice: ime i prezime, prebivalište, JMBG, br. lk. i PU)

 

U ______________________

 

Dana: ______________________

 

Indosant: ______________________ M.P. Indosatar: ______________________
M.P.

 

 

2. Indosant: Neopozivo i bezuslovno prenosim robni zapis i vlasništvo na robi na indosatara:

 

 

(Pravno lice: naziv, sedište, PIB i MB/Fizičko lice: ime i prezime, prebivalište, JMBG, br. lk. i PU)

 

U ______________________

 

Dana: ______________________

 

Indosant: ________________________

   M.P.

 

Indosatar: ________________________

 

M.P.

 

PODACI O ZALOZI

Založni dužnik:

 

 

(Pravno lice: naziv, sedište, PIB i MB/Fizičko lice: ime i prezime, prebivalište, JMBG, br. lk. i PU)

 

Neopozivo i bezuslovno dajem zalogu na robnom zapisu i zalogu na robi založnom poveriocu:

 

 

(Pravno lice: naziv, sedište, PIB i MB/Fizičko lice: ime i prezime, prebivalište, JMBG, br. lk. i PU)

 

Osnov potraživanja:

 

 

 

Broj rn. založnog poverioca:

 

Banka u kojoj je rn. otvoren:

 

Broj rn. založnog dužnika:

 

Banka u kojoj je rn. otvoren:

 

Iznos glavnice:

 

Kamatna
stopa:

 

Ukupan iznos duga

 

Datum nastanka obaveze:

 

Datum dospeća
obaveze:

 

 

Založni dužnik: ________________________

   M.P.

 

Založni poverilac: ________________________

 

M.P.

 

Datum izmirenja obaveze: ___________________________

Založni poverilac: ________________________

 

M.P.

 

Prenosilac založnice: Neopozivo i bezuslovno prenosim založnicu i zalogu na robi na prijemnika založnice:

 

 

 

(Pravno lice: naziv, sedište, PIB i MB/Fizičko lice: ime i prezime, prebivalište, JMBG, br. lk. i PU)

 

 

U ______________________

 

Dana: ______________________

 

Prenosilac založnice: ________________________

   M.P.

 

Prijemnik založnice:________________________

 

M.P.

 

 

NAPOMENA:

 

 

PODACI O ZALOZI

Založni dužnik:

 

 

(Pravno lice: naziv, sedište, PIB i MB/Fizičko lice: ime i prezime, prebivalište, JMBG, br. lk. i PU)

 

Neopozivo i bezuslovno dajem zalogu na robnom zapisu i zalogu na robi založnom poveriocu:

 

 

(Pravno lice: naziv, sedište, PIB i MB/Fizičko lice: ime i prezime, prebivalište, JMBG, br. lk. i PU)

 

 

Osnov potraživanja:

 

 

 

Broj rn. založnog poverioca:

 

Banka u kojoj je rn. otvoren:

 

Broj rn. založnog dužnika:

 

Banka u kojoj je rn. otvoren:

 

Iznos glavnice:

 

Kamatna
stopa:

 

Ukupan iznos duga:

 

Datum nastanka obaveze:

 

Datum dospeća
obaveze:

 

 

Založni dužnik: ________________________

   M.P.

 

Založni poverilac: ________________________

 

M.P.

 

Datum izmirenja obaveze: ___________________________

Založni poverilac: ________________________

 

M.P.

 

Prenosilac založnice: Neopozivo i bezuslovno prenosim založnicu i zalogu na robi na prijemnika založnice:

 

 

 

(Pravno lice: naziv, sedište, PIB i MB/Fizičko lice: ime i prezime, prebivalište, JMBG, br. lk. i PU)

 

 

U ______________________

 

Dana: ______________________

 

Prenosilac založnice: ________________________

   M.P.

 

Prijemnik založnice:________________________

 

M.P.