ODLUKA
O STIPENDIRANJU DECE PREMINULIH RADNIKA ČIJE SE PLATE OBEZBEĐUJU U BUDŽETU GRADA VALJEVA

("Sl. glasnik grada Valjeva", br. 6/2010 - prečišćen tekst)

Član 1

Ovom odlukom utvrđuju se uslovi, visina i način davanja stipendija deci (učenicima i studentima) radnika čije se plate obezbeđuju u budžetu grada Valjeva.

Član 2

Pravo na dodelu stipendije iz sredstava budžeta grada Valjeva, po odredbama ove odluke, deca radnika ostvaruju u slučaju smrti radnika čija se plata obezbeđuje u budžetu grada Valjeva.

Stipendije se daju bespovratno.

O zahtevima za dodelu stipendije odlučuje Gradonačelnik grada Valjeva.

Član 3

Iznos stipendije za jedno dete dobija se množenjem vrednosti osnovice za obračun i isplatu plata zaposlenih u Gradskoj upravi za društvene delatnosti, finansije, imovinske i inspekcijske poslove (u neto iznosu), za period za koji se isplaćuje stipendija, po sledećim koeficijentima:

- učenik osnovne škole

- koeficijent

4,00

- učenik srednje škole

- koeficijent

5,00

- student više škole i fakulteta čije je sedište na teritoriji grada Valjeva

- koeficijent

6,00

- student više škole i fakulteta čije sedište nije na teritoriji grada Valjeva

- koeficijent

7,00.

Član 4

Dete ima pravo na stipendiju za sve vreme školovanja ali najdocnije do navršenih:

- 20 godina života, ako pohađa srednju školu,

- 23 godine života ako pohađa višu školu,

- 26 godina života ako pohađa fakultet.

Detetu kome je školovanje prekinuto zbog upućivanja na odsluženje vojnog roka u skladu sa propisima kojima se uređuje vojna obaveza pravo na stipendiju pripada najduže do navršene 27. godine života.

Član 5

Stipendija se isplaćuje u mesečnim ratama za celu godinu - 12 meseci, u roku u kom se isplaćuju plate zaposlenima u Gradskoj upravi za društvene delatnosti, finansije, imovinske i inspekcijske poslove.

Ako se isplata plata iz prethodnog stava vrši u više delova, obračun i isplata stipendije vrši se prilikom konačne isplate plate za odgovarajući mesec.

Član 6

Korisnik stipendije dužan je da Gradskoj upravi za društvene delatnosti, finansije, imovinske i inspekcijske poslove na početku svake školske godine podnese dokaz o ispunjenosti uslova za ostvarivanje prava po odredbama ove odluke.

Član 7

Međusobni odnosi davaoca i korisnika stipendije regulisaće se ugovorom.

Napomene

Prečišćen tekst Odluke o stipendiranju dece preminulih radnika čije se plate obezbeđuju u budžetu grada Valjeva obuhvata:
3. Odluku o stipendiranju dece preminulih radnika čije se plate obezbeđuju u budžetu opštine Valjevo ("Službeni glasnik opštine Valjevo", broj 1/02)
4. Odluku o izmenama i dopunama Odluke o stipendiranju dece preminulih radnika čije se plate obezbeđuju u budžetu opštine Valjevo ("Službeni glasnik opštine Valjevo", broj 12/04)
5. Odluku o izmenama Odluke o stipendiranju dece preminulih radnika čije se plate obezbeđuju u budžetu opštine Valjevo ("Službeni glasnik grada Valjeva", broj 3/09).