PROGRAM

INVESTICIONIH AKTIVNOSTI I TEKUĆEG ODRŽAVANJA ZAVODA ZA HITNU MEDICINSKU POMOĆ NOVI SAD ZA 2010. GODINU

("Sl. list Grada Novog Sada", br. 26/2010)

I. Ovim programom utvrđuju se investicione aktivnosti i tekuće održavanje Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Novi Sad (u daljem tekstu: Zavod) za 2010. godinu.

II. Za realizaciju ovog programa planirana su sredstva u budžetu Grada Novog Sada za 2010. godinu, u ukupnom iznosu od 15.600.000,00 dinara, u okviru transfera ostalim nivoima vlasti, i to za:

- kapitalne transfere, u iznosu od 14.700.000,00 dinara, i

- tekuće transfere, u iznosu od 900.000,00 dinara.

III. Sredstva iz tačke II. alineja jedan ovog programa, u iznosu od 14.700.000,00 dinara raspoređuju se za investicione aktivnosti, i to za:

1) izgradnju nadstrešnice - montažne otvorene garaže u Novom Sadu, Vršačka 28, u iznosu od 2.500.000,00 dinara,

2) nabavku medicinsko-tehničke opreme, u iznosu od 12.200.000,00 dinara, i to:

- dispečerskog CALL centra (opreme, softvera, veza).

- poljske bolnice (šatora sa 20 ležaja).

IV. Sredstva iz tačke II. alineja dva ovog programa, u iznosu od 900.000,00 dinara raspoređuju se za tekuće održavanje objekta Zavoda u Novom Sadu, Save Đisalova 9.

V. Za realizaciju aktivnosti iz tačke III. ovog programa, prenos sredstava vršiće se putem kapitalnih transfera, a za aktivnosti iz tačke IV. putem tekućih transfera, i to do iznosa sredstava planiranih ovim programom za kapitalne, odnosno tekuće transfere.

Ukoliko se prihodi i primanja budžeta Grada Novog Sada ne ostvaruju u planiranom iznosu, sredstva iz tačke II. ovog programa mogu se umanjiti srazmerno ostvarenim prihodima i primanjima u budžetu Grada Novog Sada.

VI. Zahtev za prenos sredstava iz tačke II. ovog programa, uz priloženu dokumentaciju, Zavod dostavlja Gradskoj upravi za zdravstvo, a prenos sredstava na račun Zavoda vrši se na osnovu zahteva za prenos koji priprema Gradska uprava za zdravstvo, u skladu sa propisima.

VII. Zavod se obavezuje da će aktivnosti iz tač. III. i IV. ovog programa biti izvedene stručno i kvalitetno, u skladu sa zakonom, standardima i normativima koji važe za ovu vrstu radova, odnosno nabavku opreme.

VIII. Nadzor nad sprovođenjem ovog programa obavljaće Gradska uprava za zdravstvo.

IX. Zavod podnosi Gradskom veću Grada Novog Sada godišnji izveštaj o realizaciji ovog programa, sa iskazanim fizičkim i finansijskim pokazateljima o izvršenim aktivnostima i utrošku sredstava.

X. Ovaj program objaviti u "Službenom listu Grada Novog Sada".