PROGRAM

ZA REŠAVANJE STAMBENIH POTREBA PO ODLUCI O RASPOLAGANJU STANOVIMA GRADA PANČEVA

("Sl. list grada Pančeva", br. 7/2010)

Član 1

Ovim programom reguliše se:

- raspodela ostvarenih sredstava namenjenih za rešavanje stambenih potreba po Odluci o raspolaganju stanovima grada Pančeva (u daljem tekstu: Odluka) i to za pribavljanje, adaptaciju i sanaciju stanova kojima raspolaže grad Pančevo (u daljem tekstu: gradski stanovi),

- broj gradskih stanova koji će se pribaviti adaptirati, sanirati, osloboditi u 2010. godini, kao i eventualne hitne intervencije.

Član 2

Aktivnosti iz člana 1. ovog programa finansiraće se:

iz sredstava namenjenih za rešavanje stambenih potreba.

Član 3

U toku 2010. godine u zavisnosti od obezbeđenih sredstava, zavisiće izgradnja novih stanova.

Procenjuje se da će se osloboditi 1 stan, a da će broj zahteva za adaptaciju gradskih stanova kretati preko 10.

U zavisnosti od obezbeđenih sredstava u budžetu za 2010. godinu, zavisiće realizacija aktivnosti iz stava 1. i 2. ovog člana.

Član 4

Gradonačelnik grada Pančeva uz prethodno pribavljanje mišljenja Gradskog veća, odlučuje o: adaptaciji i sanaciji stanova, načinu korišćenja stanova i stambenih zgrada, koje grad stekne putem nasleđa, poklona ili po drugom osnovu, nakon donošenja ove odluke, odnosno o unošenju istih u stambeni fond grada; unošenju stanova u stambeni fond i brisanju iz stambenog fonda; određivanju kategorije lica kojima će se dodeliti stan koji se izgradi, kupi ili oslobodi; davanju saglasnosti za izvođenje radova na sanaciji ravnog krova, odnosno krovne konstrukcije kojom se saglasno propisima o planiranju i uređenju prostora i izgradnji objekata, može izgraditi odnosno adaptirati novi stan; o pretvaranju zajedničke prostorije u novi stan ili poslovni prostor, ako su za to ispunjeni uslovi po propisima o planiranju i uređenju prostora i izgradnji objekta; ako zajednička prostorija ne ispunjava uslove za pretvaranje u posebni stan o pripajanju te prostorije u susednom stanu odnosno poslovnoj prostoriji i drugim pitanjima.

Član 5

O realizaciji Programa staraju se Komisija za raspodelu gradskih stanova i JP "GSA" Pančevo uz obavezu da izveštaj o realizaciji Programa, kao sastavni deo godišnjeg izveštaja o poslovanju, nakon usvajanja od strane UO JP "GSA" Pančevo, dostave Skupštini grada na usvajanje.

Član 6

Ovaj program sastavni je deo programa poslovanja JP "GSA" Pančevo za 2010. godinu.

Član 7

Program stupa na snagu danom donošenja i ima se objaviti u "Službenom listu grada Pančeva".