ODLUKA
O PRISTUPANJU GRADA PANČEVA OSNIVANJU DRUŠTVA SA OGRANIČENOM ODGOVORNOŠĆU "AGENCIJA ZA EKONOMSKI RAZVOJ GRADA PANČEVA" PANČEVO

("Sl. list grada Pančeva", br. 10/2010)

Član 1

Radi pružanja podrške naporima Grada u obavljanju redovnih delatnosti u domenu lokalnog ekonomskog razvoja, Grad Pančevo u svojstvu jednog od osnivača, pristupa osnivanju višečlanog Društva sa ograničenom odgovornošću "Agencija za ekonomski razvoj grada Pančeva" Pančevo (u daljem tekstu: Agencija).

Član 2

Grad Pančevo (u daljem tekstu: Grad) će, u formi osnivačkog akta, pristupiti zaključenju Ugovora o osnivanju Agencije, zajedno sa zainteresovanim privrednim subjektima, udruženjima ili organizacijama, kao ostalim osnivačima privrednog društva.

Član 3

Ugovorom o osnivanju Agencije regulisaće se naročito:

1. poslovno ime i sedište svakog člana društva (osnivača),

2. poslovno ime i sedište Agencije,

3. delatnost Agencije,

4. iznos osnovnog kapitala i iznos, vrstu i vrednost uloga svakog osnivača i opis vrste i vrednosti nenovčanih uloga,

5. način i vreme unošenja nenovčanih uloga, odnosno vreme uplate novčanih uloga,

6. ukupan iznos troškova osnivanja, kao i troškova nastalih pre nego što je utvrđeno da Agencija ispunjava uslove za početak poslovanja,

7. organi i delokrug rada organa (skupština i direktor),

8. broj predstavnika osnivača u radu Skupštine Agencije, srazmerno učešću u kapitalu društva,

9. druge odredbe od značaja za rad Agencije u skladu sa Zakonom o privrednim društvima.

Član 4

Za potpisivanje Ugovora iz člana 2. ove odluke ovlašćuje se gradonačelnik grada Pančeva, Vesna Martinović.

Član 5

Osnovni kapital Agencije sastoji se od minimalnog novčanog dela kapitala u iznosu od 500 EUR-a u dinarskoj protivvrednosti na dan plaćanja, i nenovčanog kapitala.

Osnivači će, srazmerno svom učešću u kapitalu, do upisa u registar uplatiti na privremeni račun kod ovlašćene banke polovinu iznosa iz stava 1. ovog člana, u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu na dan uplate, a ostatak novčanog dela kapitala uplaćuje se u roku od dve godine od registracije.

Član 6

Osnivači stiču udeo u osnovnom kapitalu srazmerno vrednosti uloga.

Član 7

Cilj osnivanja Agencije je pružanje podrške naporima Grada u daljem unapređenju lokalnog ekonomskog razvoja i veza između korisnika, Grada, ministarstava i donatora, a osnovna delatnost Agencije će biti izrada projekata i pružanje neophodnih usluga krajnjim korisnicima (MSP, preduzetnici, prerađivači, oni koji se bave turizmom i ostali).

Član 8

Inicijalna sredstva za početak rada obezbediće Grad.

Član 9

Članove Skupštine Agencije, u ime Grada, kao jednog od osnivača, imenovaće Komisija za kadrovska, administrativna pitanja i radne odnose Skupštine grada Pančeva.

Član 10

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Pančeva".