REŠENJE

O TRANSFORMACIJI FONDA ZA FINANSIRANJE IZGRADNJE STANOVA SOLIDARNOSTI

("Sl. list grada Beograda", br. 23/2010)

1. Prestaje sa radom Fond za finansiranje izgradnje stanova solidarnosti, osnovan Odlukom Skupštine grada Beograda, broj: 022-118/90-XXVII-01 od 29. marta 1990. godine, sa danom 30. juna 2010. godine.

2. Danom prestanka sa radom Fonda za finansiranje izgradnje stanova solidarnosti, grad Beograd, kao osnivač Fonda, preuzima korišćenje i raspolaganje svom pokretnom i nepokretnom imovinom Fonda, svim novčanim sredstvima, zatečenim na računima Fonda. Sva imovina i novčana sredstva, konstatovaće se zapisnikom posebne komisije, koju će obrazovati gradonačelnik grada Beograda. Sva eventualno naknadno pronađena imovina Fonda, pripašće gradu Beogradu na osnovu ovog rešenja.

3. Danom prestanka sa radom Fonda za finansiranje izgradnje stanova solidarnosti, grad Beograd će ugasiti postojeće podračune Fonda za finansiranje izgradnje stanova solidarnosti i otvoriti poseban podračun u okviru Konsolidovanog računa Trezora grada Beograda, na kojem će se evidentirati namenska sredstva za socijalno stanovanje.

4. Preostala namenska novčana sredstva preuzeta od Fonda na osnovu člana 2. ovog rešenja, koristiće se samo za realizaciju započetih projekata Fonda, u skladu sa članom 15. stav 2. Zakona o socijalnom stanovanju.

5. Grad Beograd, danom prestanka sa radom Fonda za finansiranje izgradnje stanova solidarnosti, stupa na mesto Fonda u svim zatečenim obligaciono-pravnim odnosima, kao i u svim zatečenim sudskim sporovima.

6. Grad Beograd - Gradska uprava grada Beograda - Agencija za investicije i stanovanje, u skladu sa Zakonom o socijalnom stanovanju, preuzima od Fonda za finansiranje izgradnje stanova solidarnosti sve predmete, arhivu, kao i sve zaposlene, koji će nastaviti da rade na započetim poslovima u okviru Agencije za investicije i stanovanje.

7. Ovo rešenje objaviti u "Službenom listu grada Beograda".