ODLUKA

O FINANSIRANJU CELODNEVNOG BORAVKA ZA PETO I SVAKO NAREDNO NOVOROĐENO DETE

("Sl. list grada Novog Pazara", br. 5/2010)

Član 1

Ovom odlukom utvrđuju se uslovi finansiranja porodice za celodnevni boravak petog i svakog naredno novorođenog deteta u predškolskoj ustanovi "Mladost" (u daljem tekstu: Ustanova).

Član 2

Pravo na finansiranje porodice za celodnevni boravak petog i svakog naredno novoređenog deteta u Ustanovi ostvaruje roditelj pod uslovom:

- da je dete za koga se ostvaruje pravo peto i svako naredno novorođeno dete u porodici.

Član 3

Redosled rođenja deteta u porodici utvrđuje se prema datumu i času rođenja upisanog u Matičnu knjigu rođenja na dan podnošenja zahteva, presudom o razvodu braka i rešenjem nadležnog organa starateljstva.

Redosled rođenja deteta iz razvedenog braka ili vanbračne zajednice ostvaruje roditelj sa kojim dete živi po odluci nadležnog organa.

Član 4

Pravo na finansiranje celodnevnog boravka petog i svakog naredno novorođenog deteta ostvaruje roditelj po osnovu ove odluke, na osnovu podnetog zahteva, uz koji se prilažu sledeći dokazi:

- Izvod iz matične knjige rođenih za svu decu u porodici, sa upisanim matičnim brojevima,

- fotokopija lične karte oba roditelja,

- fotokopija dokaza o prebivalištu - boravištu.

Član 5

Pravo na finansiranje celodnevnog boravka petog i svakog naredno novorođenog deteta u jednoj porodici priznaje se od dana podnošenja zahteva, nadležnoj službi Odeljenja za društvene delatnosti Gradske uprave grada Novog Pazara.

Član 6

O priznavanju prava na finansiranje celodnevnog boravka u skladu sa ovom odlukom, rešava u prvom stepenu nadležni organ iz člana 5. ove odluke.

Rok za rešavanje o pravu iz stava 1. ovog člana je 30 dana od dana podnošenja zahteva nadležnom organu.

Član 7

Protiv prvostepenog rešenja može se izjaviti žalba Gradskom veću grada Novog Pazara u roku od 15 dana od dana dostavljanja rešenja a preko prvostepenog organa.

Član 8

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Novog Pazara" a primenjivaće se od 02.08. 2010. godine.