ODLUKA

O FINANSIRANJU CELODNEVNOG BORAVKA DECE SAMOHRANIH RODITELJA

("Sl. list grada Novog Pazara", br. 5/2010)

Član 1

Ovom odlukom utvrđuju se uslovi i način finansiranja celodnevnog boravka dece samohranih roditelja u predškolskoj ustanovi "Mladost" (u daljem tekstu: Ustanova).

Samohrani roditelji iz stava 1. ovog člana smatraju se oni roditelji gde nije priznato očinstvo, kad je jedan bračni drug preminuo, kad se jedan od roditelja nalazi na izdržavanju zatvorske kazne i kad se jedan od roditelja nalazi na služenju vojnog roka.

Član 2

Pravo na finansiranje celodnevnog boravka dece u Ustanovi ostvaruju samohrani roditelji iz člana 1. stav 2., pod uslovom:

- da postoji status samohranog roditelja, staratelja, usvojioca.

Član 3

Pravo na finansiranje celodnevnog boravka dece samohranog roditelja u Ustanovi ostvaruju lica iz člana 2. ove odluke na osnovu podnetog zahteva, uz koji se prilažu sledeći dokazi:

- Izvod iz matične knjige rođenih za svu decu u porodici,

- fotokopija lične karte samohranog roditelja,

- fotokopija dokaza o prebivalištu - boravištu,

- dokaz za samohranog roditelja (presuda o razvodu braka, izvod umrlih za bračnog druga, dokaz da je dete rođeno u vanbračnoj zajednici, dokaz od ovlašćene organizacije ili ustanove o izdržavanju zatvorske kazne ili služenju vojnog roka, itd.).

Član 4

Pravo na finansiranje celokupnog dnevnog boravka dece samohranog roditelja iz člana 1. stav 2. priznaje se od dana podnošenja zahteva.

Član 5

O priznavanju prava finansiranja celokupnog dnevnog boravka u skladu sa ovom odlukom rešava u prvom stepenu nadležna služba Odeljenja za društvene delatnosti Gradske uprave grada Novog Pazara.

Rok za rešavanje o pravu iz stava 1. ovog člana je 30 dana od dana podnošenja zahteva nadležnom organu.

Član 6

Protiv prvostepenog rešenja može se izjaviti žalba Gradskom veću grada Novog Pazara u roku od 15 dana od dana prijema rešenja preko prvostepenog organa.

Član 7

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Novog Pazara" a primenjivaće se od 02.08.2010. godine.