ODLUKA
O USPOSTAVLJANJU SARADNJE (BRATIMLJENJU) GRADA PANČEVA, REPUBLIKA SRBIJA I OPŠTINE BELA SLATINA, REPUBLIKA BUGARSKA

("Sl. list grada Pančeva", br. 12/2010)

Član 1

Na osnovu zajednički izražene volje i interesa, grad Pančevo i naseljeno mesto Ivanovo, koje je deo teritorije grada Pančeva, Republika Srbija, uspostavlja saradnju sa opštinom Bela Slatina i selom Bardarski Geram, Republika Bugarska, u oblasti umetnosti, kulture, medija, nauke, obrazovanja, sporta, ekologije, privatnog posla, poljoprivrede, industrijske proizvodnje, građevinarstva, transporta, komunikacija, izrade i realizacije savremenih projekata, kao i drugim oblastima.

Član 2

Način ostvarivanja saradnje iz prethodnog člana Odluke regulisaće se Konstitutivnim aktom o bratimljenju grada Pančeva i naseljenog mesta Ivanova, koji je deo teritorije grada Pančeva, Republika Srbija i opštine Bela Slatina i sela Bardarski Geram, Republika Bugarska.

Član 3

Ovlašćuje se Gradonačelnik grada Pančeva da potpiše Konstitutivni akt o bratimljenju grada Pančeva i naseljenog mesta Ivanova, koji je deo teritorije grada Pančeva, Republika Srbija i opštine Bela Slatina i sela Bardarski Geram, Republika Bugarska.

Član 4

Nakon potpisivanja Konstitutivni akt o bratimljenju grada Pančeva i naseljenog mesta Ivanova, koji je deo teritorije grada Pančeva, Republika Srbija i opštine Bela Slatina i sela Bardarski Geram, Republika Bugarska, biće dostavljen Skupštini grada Pančeva radi informisanja.

Član 5

Sredstva za sprovođenje ove Odluke obezbeđena su u Budžetu grada Pančeva.

Član 6

Ova odluka stupa na snagu danom dobijanja saglasnosti od Vlade Republike Srbije i objaviće se u "Službenom listu grada Pančeva".