ODLUKA
O REALIZACIJI PROJEKTA NAPLATE UTROŠENE TOPLOTNE ENERGIJE NA OSNOVU MERENJA ISPORUČENE ENERGIJE, ODNOSNO MERENJA INDIVIDUALNE POTROŠNJE KUPACA ENERGIJE PRIKLJUČENIH NA SISTEM CENTRALNOG GREJANJA STAMBENOG / POSLOVNOG PROSTORA

("Sl. list grada Pančeva", br. 15/2010)

Član 1

Ovom odlukom utvrđuju se odnosi između Javnog komunalnog preduzeća "Grejanje" Pančevo (u daljem tekstu: Energetski subjekt), grada Pančeva (u daljem tekstu: Osnivač) i kupaca energije, u vezi načina realizacije Projekta naplate utrošene toplotne energije na osnovu merenja isporučene energije, odnosno merenja individualne potrošnje kupaca energije priključenih na sistem centralnog grejanja stambenog / poslovnog prostora.

Član 2

Energetski subjekat će:

- izraditi projekat balansiranja vertikala sekundarne mreže u zgradama priključenih na sistem daljinskog grejanja,

- izraditi projekat ugradnje kalorimetra u stanovima/ poslovnom prostoru koji se greje, u zavisnosti od razvoda sekundarne mreže u zgradama (jednocevni-višecevni sistem),

- Predložiti izbor opreme koja će se ugrađivati u zavisnosti od kvaliteta, cene i uslova nabavke,

- Predložiti izbor dobavljača projektovane opreme u zavisnosti od "referensi" koje ima u svom dosadašnjem radu, cene i uslova nabavke (kupovine, cene u zavisnosti od količine naručene opreme i mogućnosti kreditiranja,

- sprovesti postupak nabavke opreme u skladu sa Zakonom.

Član 3

Energetski subjekt će u zavisnosti od obima posla, dinamike izvršenja radova i mogućnosti da izvodi radove predložiti izvršioca radova u posebnom postupku u skladu sa Zakonom.

Član 4

Energetski subjekt će vršiti nadzor nad izvođenjem radova, prijemom izvršenih radova i primo-predajom opreme i izvršenih radova kupcu energije.

Član 5

Osnivač će Energetskom subjektu pružiti svu potrebnu logistiku u realizaciji ovog projekta i potrebne garancije u obezbeđivanju kredita i podršku u konkurisanju pristupnim fondovima Republike Srbije, Autonomne pokrajine Vojvodine i Evropske unije za donacije radi ostvarivanja uštede u potrošnji energije.

Planirana Vrednost investicije za realizaciju Projekta iz člana 1. ove odluke je oko 3,5 miliona eura.

Rok za završetak radova do 3 godine.

Uslovi zaduživanja Energetskog subjekta su na min. 10 godina sa grejs periodom od min. 2 godine.

Član 6

Kupci energije vršiće otplatu ugradnje kalorimetra preko mesečnih računa za grejanje pod uslovom da rata bude u skladu sa njihovim finansijskim mogućnostima.

Član 7

Energetski subjekt ima obavezu da do kraja 2010. godine izvrši stručnu analizu postojećeg Projekta sanitarne tople vode celog naselja Kotež 2 i u odnosu na projekat, na izvedeno stanje i u zavisnosti od izvedenog stanja u stambenim objektima predloži rešenje u vezi daljeg snabdevanja sanitarnom toplom vodom objekata kupaca, odnosno ukidanje ovog sistema.

Član 8

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Pančeva".