ODLUKA
O DAVANJU SAGLASNOSTI ZA PREDUZIMANJE POSLOVA NA NEPOKRETNOSTIMA SA PRAVOM JAVNE SVOJINE U KORIST GRADA PANČEVA

("Sl. list grada Pančeva", br. 15/2010)

Član 1

Skupština grada Pančeva, u slučajevima u kojima je grad Pančevo u javnoj knjizi o evidenciji nepokretnosti i pravima na njima upisan kao zemljišno-knjižni suvlasnik na građevinskom zemljištu, odnosno sukorisnik na objektu u svojini Republike Srbije, SAGLASNA je da ostali zemljišno - knjižni suvlasnici, etažni vlasnici stanova i vlasnici stanova izuzeti od nacionalizacije, mogu da preduzimaju poslove koji prelaze okvir redovnog upravljanja za koje je potrebna saglasnost svih suvlasnika, u smislu odredbe člana 15. Zakona o osnovama svojinskopravnih odnosa ("Službeni list SFRJ", br. 6/80 i 36/90, "Službeni list SRJ", br. 29/96 i "Službeni glasnik RS", broj 115/05 - drugi zakon), pod uslovom da je za radove na izgradnji, dogradnji i rekonstrukciji, koji se izvode u skladu sa zakonom, prethodno pribavljena saglasnost svih ostalih suvlasnika na nepokretnosti, etažnih vlasnika stanova i vlasnika stanova izuzetih iz nacionalizacije.

Član 2

Skupština grada Pančeva, u slučajevima u kojima je grad Pančevo u javnoj knjizi o evidenciji nepokretnosti i pravima na njima, upisan kao vlasnik stanova odnosno korisnik poslovnog prostora u objektu, SAGLASNA je da se mogu izvoditi svi građevinski radovi na objektu u kome se nalaze ti stanovi, odnosno poslovne prostorije, kao i svi građevinski radovi na građevinskoj parceli na kojoj se nalaze ti stanovi odnosno poslovne prostorije, pod uslovom da je za te građevinske radove, koji se izvode u skladu sa Zakonom, prethodno pribavljena saglasnost svih ostalih etažnih vlasnika stanova, odnosno vlasnika stanova izuzetih od nacionalizacije, odnosno suvlasnika građevinske parcele, odnosno vlasnika poslovnog prostora.

Član 3

Gradonačelnik grada Pančeva u ime grada Pančeva, a uz prethodno pribavljeno mišljenje Gradskog veća grada Pančeva daje saglasnost u slučajevima predviđenim u članovima 1. i 2. ove Odluke.

Član 4

Zahtev za davanje saglasnosti u slučajevima predviđenim u članovima 1. i 2. ove odluke zainteresovano lice podnosi osnovnoj organizacionoj jedinici Gradske uprave grada Pančeva nadležnoj za izdavanje građevinske dozvole, (u daljem tekstu: nadležna organizaciona jedinica).

Član 5

Nadležna organizaciona jedinica dužina je da zahtev za davanje saglasnosti iz člana 4. ove odluke, sa pratećom dokumentacijom, u roku od tri dana od dana prijema zahteva, dostavi Gradskom javnom pravobranilaštvu grada Pančeva, odnosno Javnom preduzeću "Direkcija za izgradnju i uređenje Pančeva" Pančevo, kada je grad Pančevo upisan kao korisnik poslovnog prostora, radi davanja mišljenja.

Član 6

Gradsko javno pravobranilaštvo grada Pančeva, odnosno Javno preduzeće "Direkcija za izgradnju i uređenje Pančeva" Pančevo u obavezi su da nadležnoj organizacionoj jedinici dostave mišljenje u roku od osam dana od dana prijema zahteva.

Član 7

Nadležna organizaciona jedinica će predlog Odluke o davanju saglasnosti, uz mišljenje Gradskog javnog pravobranilaštva grada Pančeva, odnosno Javnog preduzeća "Direkcija za izgradnju i uređenje Pančeva" Pančevo, sa zahtevom, dostaviti Gradskom veću grada Pančeva, radi davanja mišljenja.

Član 8

Odluku o davanju saglasnosti, po sprovedenom postupku u slučajevima predviđenim u članovima 1. i 2. ove odluke donosi Gradonačelnik grada Pančeva.

Član 9

Javno preduzeće "Gradska stambena agencija" Pančevo će, iz reda zaposlenih u ovom preduzeću, odrediti predstavnika u Skupštini odnosno Savetu stambene zgrade u kojoj se nalaze stanovi na kojima je nosilac prava raspolaganja grad Pančevo, u cilju konstituisanja organa stambene zgrade, u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima.

Javno preduzeće "Direkcija za izgradnju i uređenje Pančeva" Pančevo će, iz reda zaposlenih u ovom preduzeću, odrediti predstavnika u Skupštini odnosno Savetu stambene zgrade u kojoj se nalazi poslovni prostor sa pravom korišćenja grada Pančeva, u cilju konstituisanja organa stambene zgrade, u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima.

Član 10

Danom stupanja na snagu ove odluke prestaje da važi Odluka o davanju saglasnosti za preduzimanje poslova na nepokretnostima sa pravom sukorišćenja opštine Pančevo ("Službeni list opštine Pančevo", br. 16/05 i 8/07).

Član 11

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Pančeva".