PRAVILNIK
O NAČINU DOSTAVLJANJA PODATAKA O PROIZVEDENIM I U PROMET STAVLJENIM SREDSTVIMA ZA ISHRANU BILJA

("Sl. glasnik RS", br. 56/2010)

Član 1

Ovim pravilnikom bliže se propisuje način dostavljanja podataka o proizvedenim i u promet stavljenim sredstvima za ishranu bilja.

Član 2

Proizvođač, odnosno distributer sredstava za ishranu bilja dostavlja ministarstvu nadležnom za poslove poljoprivrede podatke o proizvedenim i u promet stavljenim sredstvima za ishranu bilja u vidu izveštaja.

Izveštaj proizvođača sredstava za ishranu bilja iz stava 1. ovog člana naročito sadrži: naziv, sedište i adresu proizvođača; ime i prezime, kontakt telefon i elektronsku adresu odgovornog lica; vremenski period za koji se izveštaj dostavlja (prvo ili drugo polugodište u godini); nazive i količine sredstava za ishranu bilja koje je proizveo, kao i količine tih sredstava koje je prodao, izražene u kilogramima; datum dostavljanja izveštaja; potpis odgovornog lica.

Izveštaj distributera sredstava za ishranu bilja iz stava 1. ovog člana naročito sadrži: naziv, sedište i adresu distributera; ime i prezime, kontakt telefon i elektronsku adresu odgovornog lica; vremenski period za koji se izveštaj dostavlja (prvo ili drugo polugodište u godini); nazive i količine sredstava za ishranu bilja koje je stavio u promet (prodao) izražene u kilogramima; datum dostavljanja izveštaja; potpis odgovornog lica.

Izveštaj iz st. 2. i 3. ovog člana dostavlja se u elektronskoj i pisanoj formi.

Član 3

Ovaj pravilnik stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije".