ODLUKA

O UPRAVLJANJU I ODRŽAVANJU OBJEKTOM GRADSKE BRANE NA GRADSKOJ PLAŽI

("Sl. list grada Užica", br. 15/2010)

Član 1

Ovom Odlukom reguliše se održavanje i upravljanje objektom Gradske brane na Gradskoj plaži.

Član 2

Održavanje i upravljanje objektom Gradske brane, kao komunalna delatnost od opšteg interesa, poverava se Javnom preduzeću "Direkcija za izgradnju" Užice.

Član 3

Poverava se Javnom preduzeću JP "Direkcija za izgradnju" upravljanje tehničkim i investicionim održavanjem Gradske brane, kao i ustavama na brani i sportsko - rekreativnim centrom Plaža.

JP "Direkcija za izgradnju" odgovorna je za pravovremeno podizanje i spuštanje ustava na brani.

Član 4

Kupališna sezona na Gradskoj plaži počinje 15. juna i traje do 15. septembra. Ustave na brani spuštaju se 10. juna, a podižu 16. septembra.

U slučajevima pojave akcidentnih situacija, za vreme trajanja kupališne sezone, ustave se mogu podići na osnovu odluke Gradskog veća.

Član 5

U cilju obezbeđenja uslova za održavanje sportskih i kulturnih manifestacija, ustave se mogu podizati i spuštati na osnovu naloga inspekcijskih i drugih nadležnih organa.

Član 6

U vanrednim situacijama, na osnovu naredbe nadležnog republičkog organa ili Gradskog štaba civilne zaštite, ustave se mogu spuštati i podizati u toku cele godine.

Obavezuje se JP "Direkcija za izgradnju" da postupa u skladu sa planom odbrane od poplava i naredbama nadležnih organa iz stava 1. ovog člana.

Član 7

Obavezuje se JKP "Vodovod" da blagovremeno obaveštava JP "Direkcija za izgradnju" i o svim naglim promenama dotoka vode na brani "Vrutci", a u cilju preduzimanja odgovarajućih mera na Gradskoj plaži.

Obavezuje se JP "Direkcija za izgradnju" da, bez odlaganja, na osnovu obaveštenja i procene iz stava 1. ovog člana, preduzme mere za podizanje ili spuštanje brane.

Član 8

JP "Direkcija za izgradnju" je dužna da u koordinaciji sa JKP "Vodovod" vrši punjenje i pražnjenje Gradske plaže, zbog regulisanja biološkog minimuma u rečnom koritu nizvodno od Gradske plaže.

Član 9

Ova Odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Užica".