ODLUKA

O OTUĐENJU NEIZGRAĐENOG GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA U JAVNOJ SVOJINI AUTONOMNE POKRAJINE VOJVODINE

("Sl. list AP Vojvodine", br. 15/2010)

I

Otuđuje se neizgrađeno građevinsko zemljište u javnoj svojini Autonomne Pokrajine Vojvodine, putem javnog oglasa prikupljanjem pismenih ponuda i to:

- parcela broj 10237/3 u površini od 670 m2 K.O. Novi Sad I,

- parcela broj 10237/4 u površini od 196 m2 K.O. Novi Sad I, što ukupno iznosi 866 m2, upisane u list nepokretnosti broj 11636 u K.O. Novi Sad I.

Navedene parcele nalaze se na adresi Bulevar oslobođenja broj 81, unutar parcele broj 10237/1, ne izlaze na regulacionu liniju Bulevara oslobođenja i otuđuju se zajedno kao jedna celina.

Na neizgrađenom građevinskom zemljištu nalazi se montažni privremeni objekat kome je istekla privremena dozvola i koji nije u postupku legalizacije.

Namena zemljišta je određena Planom detaljne regulacije dela novog gradskog centra, severno od Futoške ulice u Novom sadu ("Službeni list Grada Novog Sada", broj: 2/2007).

II

Neizgrađeno građevinsko zemljište se otuđuje po tržišnim uslovima.

Početna cena neizgrađenog građevinskog zemljišta opisanog u članu 1. ove Odluke, iznosi 166.000.076,00 dinara, a što po m2 iznosi 191.686,00 dinara.

Depozit za učešće u postupku otuđenja se utvrđuje u iznosu od 20% od početne cene neizgrađenog građevinskog zemljišta u javnoj svojini, odnosno u iznosu od 33.200.015,00 dinara.

III

Postupak prikupljanja pismenih ponuda, sprovešće Komisija za sprovođenje postupka otuđenja neizgrađenog građevinskog zemljišta u javnoj svojini Autonomne Pokrajine Vojvodine, koju će rešenjem imenovati direktor Uprave za zajedničke poslove pokrajinskih organa.

IV

Učesnici u postupku prikupljanja ponuda mogu biti pravna i fizička lica.

Rok za podnošenje ponuda je 30 dana od dana oglašavanja.

Ponuda mora da sadrži:

1. za fizička lica: ime i prezime, jedinstveni matični broj građana i adresu stanovanja

2. za preduzetnike i pravna lica: naziv, odnosno poslovno ime, poreski identifikacioni broj i sedište, potpis ovlašćenog lica i pečat.

Uz ponudu se dostavlja:

1. dokaz o uplaćenom depozitu

2. uredno ovlašćenje za zastupanje

3. fotokopija lične karte za fizička lica

4. rešenje o upisu u Registar privrednih subjekata ili drugi odgovarajući registar.

V

Učesnik u postupku svoju ponudu dostavlja Komisiji u zatvorenoj koverti sa naznakom da se radi o ponudi za pribavljanje zemljišta i vidnom napomenom "NE OTVARATI". Ponuda se šalje poštom preporučeno, a može se predati i preko pisarnice Uprave za zajedničke poslove pokrajinskih organa sa naznakom "Za Komisiju za sprovođenje postupka otuđenja neizgrađenog građevinskog zemljišta u javnoj svojini Autonomne Pokrajine Vojvodine".

Ponuđeni iznos cene za otuđenje zemljišta mora biti izražen u dinarskom iznosu i mora biti veći od početnog iznosa iz javnog oglasa.

Neblagovremena, odnosno neuredna ponuda će se odbaciti.

Postupak prikupljanja ponuda javnim oglasom smatra se uspelim ako je prispela bar jedna uredna i blagovremena ponuda.

VI

Neizgrađeno građevinsko zemljište u javnoj svojini se otuđuje učesniku koji je ponudio najvišu cenu za otuđenje zemljišta.

Učesniku u postupku koji je ponudio najviši iznos cene za otuđenje neizgrađenog građevinskog zemljišta, zadržava se uplaćeni depozit do potpisivanja ugovora.

Učesniku u postupku koji ne ponudi najviši iznos cene, depozit za učešće će se vratiti najkasnije u roku od 5 dana od dana otvaranja ponuda.

VII

Predlog Odluke o izboru najpovoljnijeg ponuđača, zapisnik o radu i izveštaj o sprovedenom postupku javnog otvaranja ponuda, Komisija dostavlja direktoru Uprave za zajedničke poslove pokrajinskih organa. Rešenje o otuđenju neizgrađenog građevinskog zemljišta u javnoj svojini Autonomne Pokrajine Vojvodine, donosi direktor Uprave i dostavlja ga svim učesnicima u postupku prikupljanja ponuda i Pokrajinskom javnom pravobranilaštvu. Po pravosnažnosti rešenja, direktor Uprave za zajedničke poslove pokrajinskih organa i lice koje je pribavilo neizgrađeno građevinsko zemljište, zaključuju ugovor u roku od 30 dana od dana pravosnažnosti rešenja.

Ugovor o otuđenju se overava kod nadležnog suda, nakon regulisanja obaveze plaćanja ugovorene cene za zemljišta.

Troškove overe Ugovora o otuđenju kod nadležnog suda, snosi lice kojem se otuđuje zemljište u javnoj svojini.

VIII

Ako lice koje je pribavilo neizgrađeno građevinsko zemljište u svojinu ne pristupi zaključenju ugovora, direktor Uprave za zajedničke poslove pokrajinskih organa će na predlog Komisije poništiti rešenje o otuđenju neizgrađenog građevinskog zemljišta u javnoj svojini. U tom slučaju, lice kojem je otuđeno neizgrađeno građevinsko zemljište, nema pravo na povraćaj uplaćenog depozita po javnom oglasu za prikupljanje pismenih ponuda.

IX

Lice kome se zemljište otuđuje, dužno je:

- da ukloni privremeni montažni objekat o svom trošku,

- da najranije u roku od 1 godine od dana zaključenja ugovora, stupi u posed i da u zakonskim rokovima, računajući od dana stupanja u posed zemljišta, pribavi od nadležnih organa sve potrebne dozvole i pristupi izgradnji objekta sa planiranom namenom na pomenutim parcelama.

X

Ova Odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu Autonomne Pokrajine Vojvodine".