ODLUKA
O PRISTUPANJU IZRADI LOKALNOG PLANA ZA BORBU PROTIV KORUPCIJE U KRAGUJEVCU

("Sl. list grada Kragujevca", br. 19/2010)

I Ovom Odlukom se pristupa izradi Lokalnog plana za borbu protiv korupcije u Kragujevcu (u daljem tekstu: Lokalni plan), radi realizacije projekta "Razvoj lokalnih planova za borbu protiv korupcije" Biroa za društvena istraživanja, koji je podržan od strane Instituta za održive zajednice.

II Obrazuje se Radna grupa za izradu Lokalnog plana za borbu protiv korupcije u Kragujevcu (u daljem tekstu: Radna grupa), kao povremeno radno telo Gradskog veća.

III U Radnu grupu se imenuju:

1. Miodrag Nikolić, zamenik predsednika Skupštine grada - koodinator,

2. Slavica Saveljić, član Gradskog veća za socijalnu politiku i društvenu brigu o deci - član,

3. Prof. dr Branislav Simonović, Pravni fakultet Kragujevac - član,

4. Miloš Nikolić, Sekretarijat za poslove Skupštine grada - član,

5. Bojan Stojadinović, odbornik Skupštine grada - član.

IV Zadatak Radne grupe je da prikupljanjem podataka o postojanju korupcije na nivou Grada, izvrši analizu postojećeg stanja i izradi nacrt Lokalnog plana za borbu protiv korupcije i isti dostavi Gradskom veću.

V Radna grupa može, radi efikasnijeg obavljanja svojih aktivnosti i ostvarivanja svojih ciljeva, koristiti stručnu pomoć odgovarajućih organizacija i institucija koje imaju projekte vezane za borbu protiv korupcije i tražiti podatke, obaveštenja i izveštaje od državnih organa i drugih organizacija radi obavljanja svog zadatka.

VI Stručne i administrativno-tehničke poslove za potrebe Radne grupe obavljaće Nikola Ribarić, diplomirani pravnik, kao sekretar radne grupe, bez prava odlučivanja, zaposlen u Sekretarijatu za poslove Gradskog veća.

VII Radna grupa prestaje sa radom danom dostavljanja Nacrta Lokalnog plana za borbu protiv korupcije u Kragujevcu, Gradskom veću, na razmatranje i utvrđivanje.

VIII Ovu odluku objaviti u "Službenom listu grada Kragujevca".